SON YAYINLAR
latest

Zayıflama Yöntemleri

Özgürleşmek  zayıflama yöntemleri içersinde en önemli dikkate alınması gereken unsurdur. Yıllardır taşıdığınız inançlarınızı özgürleştirmediğinizde, zayıflamanız önünde drenajlardan mücadele ederek sonuçsuz kalırsınız. Geçmişteki kilo yapan inançlardan özgürleş ilmediğinde, geçmişin tekrar oluşmasına sebep olursunuz.

Tüm insanların kendine göre bir mağduriyet hikâyesi vardır. “Mağduriyet hikâyesi” bilimsel bir gerçektir! Geçmişte incinmenize neden olan duygusal acınızı, zihninizde tekrar tekrar canlandırmak manasına gelen psikolojik bir terimdir. Güvendiğimiz, değer verdiğimiz ve inandığımız insan tarafından incitilmiş ya da reddedilmiş olabiliriz. Kin, nefret, korku, öfkenin yarattığı tahribat ve acı duygularını, özgürleştirmediğimizde  onları hayat boyu taşırız. Bu da birçok sağlık problemini yanında getirir, çeşitli hastalıklar ve fazla kilo alınmasında çok büyük etkendir. Bu zihnimizde taşıdığımız canlı bombadan özgürleşmek bizim elimizdedir.

Özgürleşmek üç temel yapının birleşiminden oluşur. Bu üç temel yapının kendi başına özgürleştirme gücü olduğu gibi, grup şeklinde de işlevini sürdürür. Birbiriyle ilişkili olan bu üç ayak farklı farklı uygulamalarla özgürleşmenin bütününü oluşturur. Şu anki düşünceleriniz, inancınız ve davranışlarınız kendi iradeniz dışında aldığınız kararların sonucu olabilir. Ya da şu anda bulunduğunuz durum ve durumdaki kişilerden dolayı düşüncelerinizi, davranışlarınızı özgürce yönlendiremiyor olabilirsiniz. Özgürleşmek unutmak değildir.

İnsanlardan, nesnelerden ya da olaylardan sıyrıldığımızda, deneyimlerimizi unutmayız, onlar bilincimizden silinmezler. Gelin görün ki onların gelecekteki yolcuğunuzda birer kılavuz olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu deneyimler zamanında bize çok acı vermiş olsa da kazanılmış derslerdir, Ayrıca  ilerlememizdeki yıkıcı gücü etkisiz kılarlar; onlar bizim yeniden acı çekmemizi ya da başkalarına aynı acıları çektirmemizi önlemek için alınmış derslerdir. Evet, yaşananlar yıkıcıydı, bizi üzdü, hayatımızı etkiledi ama bunları geride bırakıp özgürleşmeyi başarabilmek zaman gerektirir. Bu süreç ancak içsel çalışmalarla aşılabilir.

Geçmişinizdeki yıkıcı deneyimlerinizi, düşüncelerinizi bir ömür boyu taşımanın bir anlamı yok. Yıllar önce olmuş ve bitmiş olayları zihninizde taşımayın, onlar geçmişinizde bir süre var olmuş, sonradan devrini tamamlayarak ölmüşlerdir. Ölünün canlıya bir faydası olmadığından onları gömmenin vakti gelmiştir. Ölü düşüncelerinizden özgürleşmelisiniz. Özgürleşmek  zayıflama yöntemleri içersinde en önemli unsurdur.

Ölülerin ortadan kaldırılmadığı bir dünya düşünün, hangi ev, hangi cadde, hangi şehir yaşanır bir halde olabilirdi?  O zaman dünya bir ceset deposuna dönüşürdü. Her cesedin kokusu ölümü hatırlamanıza sebep olurdu. Sürekli ölüme odaklandığınızda ise en kısa zamanda ölürsünüz!  Geçmişten kurtulmadıkça gelecek için ilerleyemeyiz. Düşünün, geçmişte deney imlediğiniz bir olay artık bitmiş ve kapanmış ama siz o anı  zihninizde taşımaya devam ediyorsunuz. Geçmişinizdeki hadiselerin kahramanı olan kişiler belki de artık yok, hatta bu dünyada bile olmayabilirler ama siz hâlâ geçmişin içindesiniz.

Geçmişten kurtulmak  bir adım ileriye gitmenizi, yükünüzü boşaltmanız ise yeni yükler alabilmenizi  sağlar. Geçmişte yaşarsanız yaşam sizi geçecek, hastalıklarla buluşma ve şişmanlığınızın devam etmesine davetiye çıkaracaktır. Aynı zamanda çocuklarınız da sizin davranışlarınızı kopyalayarak ve onlara hayatları için kötü bir rol model olacaksınız. Bilgisayar ve zihnimizin işletim sistemi birbirine benzer. İşe yaramayan dosyaları çöpe atmak, trojenleri temizlemek ve virüslerden arındırmak gerekir. Bilgisayarda zararlı virüs ve trojen programları yüklüyse, hafıza ve işlemci kapasitesinden tam olarak yararlanamayız, bilgisayarınız yavaşlar, kilitlenir, programları silinebilir ve çökebilir, o yüzden bilgisayarı arada bir resetlemek gerekiyor.
« ÖNCEKİ