SON YAYINLAR
latest

Agız Ve Diş Saglıgının Önemi

Ağız ve diş sağlığına verilen önem sayesinde bir çok hastalığın önüne geçmiş oluruz. Çünkü vücudumuza mikroplar ağız yolu ile girerler ve vücudumuza yayılarak bizim hasta olmamıza neden olurlar. Ağız ve diş sağlığımızı korumak kalp, böbrek ve beyin hastalıklarına yakalanmamızı önler.

Ağız ve dişlerimizin bakımına daha süt dişlerinin çıkmaya başladığı dönemden itibaren başlanmalıdır. Süt çocukluğunda başlayan diş bakımı  kalıcı dişlerin sağlıklı olarak çıkmasını sağlar. Bu nedenle çocuklarımızı iki yaşından itibaren diş fırçasıyla tanıştırmak gereklidir. Çocuklar 0-7 yaş dönemine kadar diş fırçalarken onların yanında onlara diş fırçalamaları konusunda yardımcı olunmalıdır.

Çocuklar  el kaslarının gelişimi tamamlandıktan sonra yalnız diş fırçalayabilirler. Fakat bu dönemden sonrada onların sizleri diş fırçaladığını görmelerini sağlamalısınız. Bu davranışınızla ona örnek olarak onun diş fırçalama alışkanlığı kazanmasına yardım etmiş olursunuz. Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı kazandırırken en az günde iki defa fırçalanması gerektiğini de öğretmelisiniz. Çocuklara çikolata ve şekerin dişlere verdiği zararlar anlatarak ve onların beslenmelerinde şeker çikolata yerine meyve,sebze ve kalsiyum içeren yiyecekleri tercih etmesini sağlayarak çocukların ağız ve diş bakımının daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.Çocukluk döneminde çocuklarınızı diş doktoruna götürerek kontrollerinin yapılmasını sağlayabilirsiniz.  Çocukluk döneminde  yapılan koruyucu jellerin kalıcı dişler üzerinde olumlu etkisi olduğunu göz ardı etmeyelim.

Ağız ve diş bakımına verilen önem sayesinde ağız kokusu ve dişeti kanaları gibi diş hastalıklarının da önüne geçebiliriz. Ağız ve diş bakımında diş fırçalanın yanında diş aralarının temizliğinde kullanılan diş ipinin önemi büyüktür. Diş fırçaları dişlerin aralarını temizliğinde tek başına yeterli olmadığı için diş ipi kullanarak dişlerimize daha iyi bir bakım yapmış oluruz. Ağız ve diş bakımında mutlaka 6 ayda bir diş kontrolüne gitmemiz gerekir. Bu kontroller sayesinde dişlerimizdeki problemlerin erken tespit edilmesini sağlayabiliriz. Erken tespit edilen ağız ve diş problemleri daha kolay ve etkili çözümlenir. Ağız ve diş sağlığına verilen  önem sadece bizim bembeyaz dişlerle gülümsememizi sağlamaz. Aynı zamanda hastalıklardan uzak yaşamımızı ve  daha sağlıklı bireyler olmamıza neden olacaktır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »