SON YAYINLAR
latest

Zayıflamak İçin Ne Yapmalı

Modern yüzyılın hastalığı olarak kabul edilen obezite her geçen gün yaygınlaşmayı sürdürürken Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanserden daha tehlikeli bir hastalık olarak kabul edilmektedir.

Obezitenin nedenleri arasında ilk sıraları hareketsiz yaşam tarzının günbegün benimsenmesi, teknolojik gelişmeler sayesinde büyük bir çoğunluğun oturarak çalışması, geleneksel yemek kültürünün terk edilerek yerine fast food yemek tarzının getirilmesi ve bilgisayar yada televizyon başında geçirilen saatlerin uzaması gibi nedenler almaktadır.

Peki zayıflamak için ne yapmalı?
Zayıflamak için yapılması gereken ilk şey kesinlikle yemek tüketiminin sınırlandırılması ve yenilen besin maddelerinin mümkün olduğunca düşük kalorili besinlerden seçilmesidir. Örneğin aynı gramaja sahip bir adet haşlanmış patates ile bir adet kızartılmış patatesin kalori değerleri arasında derin uçurumlar vardır. Beslenme tarzının değiştirilmesi kızartma yerine buğulama, ızgara ya da haşlama yönteminin getirilmesi bile kilo vermeniz adına önemli başlangıçlardır. 
Yine ekmek başta olmak üzere hamur işleri, çikolata, cips ve çerez gibi yüksek kalorili yiyecekleri daha sınırlı miktarlarda tüketmek kilo vermek kadar sağlıklı beslenmek adına da gereklidir. Bunlara ek olarak hızlı kilo vermek amacı ile mutlaka günlük düzenli egzersiz yapılması önemlidir. Bunun için spor merkezlerine yazılma imkanınız yoksa haftanın 3-4 günü 1 saatlik tempolu yürüyüşler yapmanız bile kilo verme hızınızı artıracaktır. Bölgesel zayıflama için diyetin tek başına yeterli olduğu unutulmamalı ve kilo vermek istenilen bölgeyi çalıştıran özel hareketler yapılmalıdır. Örneğin karın bölgesini eritmek için mekik çekmek, basen bölgesini eritmek için bisiklet sürmek gibi aktiviteler yapılmalıdır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »