SON YAYINLAR
latest

Kilo Vermek İcin Yapılan Haraketler

Kilo vermek kadar ayrıca sağlıklı bir bedene, hayata sahip olabilmeniz için de en büyük etkenlerden biri düzenli olarak spor yapmanızdır. Teknoloji artık her an bize yardımcı olmakta ama bunun sonucunda da insanlar giderek daha az hareket etmeye başlamıştır. Kimileri spor salonlarına giderek veya herhangi bir spor ile ilgilenerek vücudun günlük olarak yakması gereken enerjiyi tüketerek vücudundaki kasları olduğu gibi çalıştırmaktadır ancak kimileri de bazen maddi açıdan, bazen lokasyon bakımından bazen de vakit bulamıyorum bahanesi ile egzersiz yapmak için çeşitli bahanelerle bu işleri yapamamaktadır. Ancak düzenli bir spor yapmanız için pahalı spor salonlarına para ödemeniz gerekmiyor, evinizde kendi başınıza yapacağınız hareketlerle de düzenli olarak spor yapabilirsiniz.

Kilo Verme Hareketleri
Evde kolayca yapabileceğiniz hareketlerin başında köprü hareketi gelmektedir. Basen ve karın bölgesini çalıştıran hareket ile sırt ağrılarınızı da minimum düzeye indirgeyebilirsiniz. Diğer bir başka hareket ise el-diz hareketidir. Göbek ve karın kaslarınızı çalıştıran bu hareketle de vücudunuzu sıkılaştırabileceğiniz gibi diz-göğüs hareketiyle de karın yağlarınızı eritmek için iyi bir çalışma gerçekleştirebilirsiniz. Bacak kası diye adlandırılan bir diğer hareket ile de eğer selüloitleriniz varsa bu hareketle hızlı ve etkin bir şekilde selüloitlerinizden kurtulabileceksinizdir. Alt bacak bölgeniz ve baldırlarınızı çalıştıran bu hareketle de yağlarınızdan kurtularak daha formda bir görüntü elde edeceksinizdir.

Tüm bu hareketleri evinizde kendinize belirli bir zaman ayırarak yapıp kısa sürede formda girebilirsiniz. Başlarda çok kısa bir süre içerisinde vücudunuzda hemen değişiklikler göremeyebilirsiniz ama düzenli olarak yapacağınız bu hareketlerle belirli bir süre sonra vücudunuzda hızlı bir biçimde değişiklikler başlayacaktır. Spor yaptıktan sonra iştahınız açılacaktır ve bu normaldir. Spordan hemen sonra yiyeceğiniz yemeklerde canınız ne isterse onu da yiyebilirsiniz çünkü o esnada vücut ihtiyacı olanları yemeniz konusunda diretecektir ama yaktığınız kaloriden daha fazlasını kendinizi tutmayıp vücudunuza alırsanız yağlarınızı eritmek yerine vücudun yağ yapmasına neden olursunuz. Spordan bir saat önce beslenin ve spor yaparken ara ara kendinizi şişirmeyecek kadar ve sık bir biçimde su tüketin. En önemlisi ise düzenli yaptığınız sporu aksatmayın.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »