SON YAYINLAR
latest

Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır

Televizyonlar başta olmak üzere diğer toplu yayın araçlarında artık hemen hemen yer yayın yapan kuruluş tükettiğimiz şeylerin doğal olmasına özen göstermemiz gerektiği yönünde yayınlar yapıyor. Endüstri toplumunda yaşayan bireylerin artık A’dan Z’ye tükettikleri her şey makineleşmiş sanayi tarafından üretiliyor, aynı tadı veya rengi vermek içinse çeşitli kimyasallar kullanılarak maliyet düşürülüyor.
Dünyanın en gözde doktorları da her şeyin doğalını tüketmemiz gerekiyor derken bir bildikleri olduğunu asla aklımızdan çıkarmayalım. Cilt maskeleri artık hazır bir biçimde aktarlarda bile satılıyor, hem de bir hayli yüklü paralara ama evimiz mutfağında zaten hali hazırda bulunan malzemelerle daha ucuza ve daha iyi etki verebilecek bir maske hazırlayabilecek iken niçin diğer o hazır ürünlere yönelelim ki?

Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır

. Maskemizi yapmaya başlamamız için tek ihtiyacımız iki adet salatalık ve bir kap yoğurttur. 
. Öncelikli olarak salataları bir rende aracılığıyla rendeleyiniz ve sonra bir kap hafif soğuk yoğurt içerisine atıp, bu iki malzemeyi iyice karıştırın. 
. Yoğurdun rengi çok hafif salatalığının yeşiline dönene kadar karıştırmayı bırakmayınız. 
. Bu işlemi yaparken metal bir yemek kaşığı ya da çatal yerine tahta bir malzeme kullanmanız önemlidir. 
. Yarattığımız karışım artık hazır. Yüzünüze uygulamadan önce yüzünüzü bir güzelce yıkan ve kuru bir havlu ile hafif nemli kalacak şekilde kurulayınız. 
. Ardından hazırlanan bu karışımı yüzünüze iyice yedirerek sürün ve otuz dakika civarında bir süre bekleyiniz.
. Otuz dakika sonunda soğuk denilecek bir su ile yüzünüzü iyice yıkayıp, durulayınız ve yine kuru bir havlu ile nemli kalacak kadar kurulayınız. 

Bu maske ile yüzünüzde duran fazla yağ emileceğinden eğer kuru sayılabilen bir cilde sahipseniz karışımın içerisine dört veya beş damla zeytinyağı ekleyerek karıştırmanız gerekmektedir. Eğer maske suratınızda yarım saatten önce kurumaya başlarsa, illa yarım saat bekleyeceğim diye kendinize şart koşmayın, yüzünüzün yüzde seksenlik bir oranı maske ile kuruduysa artık yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Eğer kuru olarak olağandan uzun bir süre maskeyi temizlemezseniz bu sefer cildinizi kurutacak ve hasar verecektir. Özellikle yaz aylarında kuruyan cildinize çok iyi bir bakım yapan bu maske aynı zamanda cildinizin tüm gözenekleri açar, 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »