SON YAYINLAR
latest

Zayıflama Cayları Nasıl Kullanılmalı

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle doğru orantıda tıp ve ilgili birimleri de bir o kadar hızla ilerlese de son zamanlarda insanlar modern tıpa olan güvenini kaybetmeye başlayıp, eski zamanlardaki çoğu kişinin koca karı ilaçları dediği aslında doğal olan ürünlerin karışımından oluşan ve yaşadığımız post-modern çağda alternatif tıp diye bilinen alana doğru yönelmektedir. Bunun nedeni artık giderek doğal bir ürün bulmanın zorluğu ile vücutlarımızın yeterli besini alamayıp sinyaller vermesi ve sürekli televizyonlarda izlemek zorunda kaldığımız yanlış tedaviden ötürü ölümlere kadar varabilen ciddi problemlerdir. Hemen hemen herkesin evinde bir köşede doğal olan, dalından koparılıp sunulacak bir şekle gelene kadar işlenmiş bir bitki çayı vardır.

Peki, bu bitki çaylarını tüketmemiz gereken şekillerde mi tüketiyoruz?

Bitki çaylarımızdan maksimum düzeyde verim alabilmemiz için dikkat etmemiz gereken ilk husus ise çayı içinde demlediğimiz sıcak suyun kaynar derece de olmamasıdır. Aksi takdirde çay kendi özünü bıraktığında çok yüksek sıcaklıktan ötürü içerisindeki öz kendi özelliğini kaybetmektedir ve siz sadece tatlandırılmış su içmiş olursunuz. Birçok uzman tarafından da bitkisel çayı demlemeniz için su sıcaklığının seksen dereceyi geçmeyecek bir sıcaklıkta tutulması tavsiye edilmektedir. Bitkisel çayın sahip olduğu mineral ve vitaminler seksen derece üzerindeki sıcaklıklarda çözülerek suyun içerisinde ölü, yararsız konuma gelmektedir.  Bitkisel çaylarınızı içeceğiniz kadar yapmanız bu vitamin ve mineralleri vücudunuza sürekli olarak taze bir şekilde almanıza olanak tanıyacaktır. Demlediğiniz bir bitkisel çayı suyun tekrar soğumasına olanak vermeden tüketiniz.

Demledikten sonra su eğer tekrar soğuduysa, o bitkisel çayı tekrar demleyerek içmeyiniz çünkü içerisindeki yararlı tüm vitamin ve mineraller soğuyan suyla birlikte yok olmuştur ve yeniden suyu kaynatmanız çayınızı sadece tatlandırılmış bir sudan öteye götürmeyecektir. Ayrıca eğer bitkisel çayınıza şeker atıyorsanız kesinlikle metal bir cisimle karıştırmamanız gerekmektedir. Ya küçük tahta baharat kaşıklarından kullanın ya da en güzeli olan şekeri kendi başına bırakarak, zamanla kendi kendine çözülmesini bekleyin. Bu sayede içerisindeki yararlı değerler kendilerine metalin değmesi ile değişim geçirip tekrar yararsız hale gelmeyecektir. Günde çok sık çay tüketmek ile hiç tüketmemek arasında da bir fark bulunmamaktadır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »