SON YAYINLAR
latest

Zeytinyagı Saçı Beslermi


Zeytinyağı, nın saymakla bitiremeyeceğimiz bir çok faydası varken günümüzde en çok tartışılmaya başlanan konusu ise saça iyi gelip gelmediğidir. Diğer makine üretimi ve kimyasal içerikli yağların aksine zeytinyağı tamamen bir doğal üründür ve beslenme alanında uzman birçok bilirkişi tarafından  her gün düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Tırnaklardan cildinize, kalbinizden diğer birçok iç organlarınıza kadar fayda sağlayan bu zeytinyağının saçlarınıza da hem görünüm hem de sağlık açısından birçok yararı bulunmaktadır. Hatta zeytinyağının bazı çeşitleri saçlarınıza sağladıkları yararlardan ötürü ön plana çıkmıştır. Badem yağları, yılan yağları, saf zeytinyağları gibi değişik ve envai çeşidi bulunmaktadır. 

Zeytinyağlarının herhangi bir çeşidi katiyen saçlarınıza olumsuz bir yönde etki göstermeyecektir tabi zeytinyağını saçlarınıza uygulama konusunda eğer aşırıya kaçmazsanız.



Bu yağlar saçlarınızı beslediği kadar canlı ve parlak görünmesini de sağlamaktadır. İçerisinde barındırdığı çeşitli ve insan vücuduna yararlı mineraller sayesinde kepek gibi çeşitli olumsuz durumlardan hızlı ve etkin bir şekilde kurtulabilirsiniz. 

Eğer kepek problemi yaşayanlardansanız, günde bir defayı aşmamak suretiyle duştan çıktıktan sonra makul miktarda zeytinyağını saç köklerinize yedire yedire, masaj yaparak uyguladığınız takdirde çok kısa bir süre içerisinde kafanızdaki deri kendini yenilemeye başlayacak ve kepek probleminize kökten bir çözüm sağlayacaktır. Kepek probleminiz olmasa dahi saç köklerinize yapacağınız aynı uygulama sayesinde saç köklerinizin kendini hızlı onarmasına yardımcı olabilir ve bu sayede de saç dökülmelerinin önüne geçebilirsiniz.

Her ne kadar saç dökülmeleri bazı insanlarda genetik bir miras da olsa, bu uygulama sayesinde başlayacak olan bu süreci çok uzun süreler geciktirebilirsiniz. Bölgeye yapılan zeytinyağlı masaj ile o kısımdaki kan dolaşımı da artacağından saçlarınızın daha gür ve daha güçlü çıkmalarını sağlayacaksınızdır. 


Yağın kendisi doğal bir temizleyici olduğundan saçlarınıza bakım yapar ve kafanızın derisini nemlendirir. Zeytinyağının uygulandığı saçlarda boyaların çıkmama problemi gibi bir sorun minimuma inmektedir. 

Düzenli olarak zeytinyağı kullanan kişiler iki ya da üç hafta gibi çok kısa bir sürede saçlarındaki değişikliği fark edeceklerdir ayrıca bayanların en büyük ve külfetli dertlerinden olan saç kırılmaları da bariz bir şekilde fark edilecek düzeyde azalma gösterecektir.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »