SON YAYINLAR
latest

Nasıl Bir Diyet Yapılmalı

Hepimiz diyet listeleri yüzünden çok çabuk sıkılabiliyoruz. Peki, bunun sebebini hiç düşündünüz mü, çevrenizdekilere veya biz uzmana sorma ihtiyacı duydunuz mu? Tabii ki kocaman bir hayır. Çünkü her insan yapmak istediği işi iyi veya kötü her koşulda kendisi başarmak ister, başkalarından yardım almaktan kesinlikle kaçınır. Zaten çoğumuzda asıl yanlışı farkında olmadan burada yapıyoruz ya.Diyet yapabilmek için öncelikle sağlam bir iradeye sahip olmak ve bunu gerçekten istemek lazım.


Diyet aç kalmak değildir ve unutmamak lazım. Doğru bir diyet nasıl yapılır derseniz; Tabii ki düzgün bir diyet listesiyle işe başlamanız gerekir derim. Ancak öyle sadece kulaktan dolma sağlığa zarar verecek türden listelerle değil tabii ki. Sizlerin zayıflamanıza yardım edecek, bunu yaparken de asla sağlığınızın bozulmasına sebep olmayacak bir diyet listesi olmalıdır. Şunu kesinlikle unutmayın asla aç kalmayacak aksine günde en az 5 öğün yemek yiyerek diyet yapacaksınız, bunu duyunca eminim hepiniz çok şaşırdınız.

Hem diyet yapacağız hem de normal insanlar günde üç öğün yerken, biz diyetli olarak beş öğün yiyeceğiz öylemi dediğinizi duyar gibiyim. Evet, öyle üç ana ve en az iki ara öğünden oluşmalı diyet programınız. Her öğünde az ama sizi zayıflatırken de zinde tutacak yiyecekler olmalı.
Bundan da anlaşılacağı gibi diyet birçok insanın kafasında kalıplaşmış haliyle aç kalarak zayıflama yöntemi değildir. Diyet hem bir zayıflama yöntemidir, hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanız için bir yol göstericidir.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »