SON YAYINLAR
latest

7 Günlük 1600 Kalorili Diyet Programı İle Zayıflayın

Diyet unsuru, düzenli bir beslenme ile yapılması gereken ve vücudun kalori miktarında bir düşüşün yaşanması sayesinde gerçekleşmektedir. Böylece kısa bir sürede hızlı zayıflama gerçekleşir ve bir kişinin bedeninde istediği bir yapı oluşmaktadır. Bu nedenle 7 günlük 1600 kalorili diyet programı ile zayıflayın konusunda yapılabilecek bir program ile kaloriler bir düzene girer ve 1600 kaloriden fazlası olan kişiler diğer fazla kaloriyi vücutları için almadıklarından 1 haftada ortalama 3-4 kilo verebilmektedirler.


7 günlük 1600 kalorili diyet programı için püf noktalar

1) Kararlı bir 7 güne odaklanılması,

2) Yenilen tüm yiyecek ve içeceklerin her birinin kalori listesinin yapılması,

3) Yediklerin ciddi bir kaydı ve diğer gün içerisinde neler yenilebileceğinin hesabı yapılmalıdır.


Böylece kilo verdiren diyet programı ile, 1 hafta içerisinde kilo verilerek 1600 kalori korunarak, fazla kaloriler vücuttan atılmış olacaktır. Böylece kilo verme yöntemleri bakımından başarılı adımları atmış olunacaktır.

7 Günlük 1600 Kalori Programında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalori ihtiyacının bazı insanlarda farklı olması çok normaldir. Bu yüzden 2300 kaloriden fazlasına ihtiyacı olan kişilerin bu programı uygulaması bazı rahatsızlıklar oluşturabilmektedir. Bunun sebebi vücudun genel günlük ihtiyacının karşılanmasının gerekmesindendir. Bu ihtiyaç düzenli bir şekilde karşılanmaya başlandığında sağlıklı sonuçlara ulaşılabilir. 

7 günlük 1600 kalori ile zayıflamak en ideal zayıfla yöntemidir. Çünkü 1600 kalori,insanların halsiz ve bitkin olmayacak şekilde hızlıca kilo vermesine yardımcı olur. Ancak burada önemli olan 2300 kaloriden fazlasına ihtiyacı olan kişilerdir. Fazla kalori almak zorunda olan kişilerin bu programı uygulamaması gerekmektedir. Sadece günlük 2300 kalori altında tüketim sağladığında sağlık problemi yaşamayacakların bu diyeti yapması daha uygundur. Yine de eğer 2300 kaloriden fazlasına ihtiyaç duyan bir bünyeniz varsa aynı mantıkta hareket ederek günde 100 ya da 300 kalori fazladan alabilirsiniz.




7 Günlük 1600 Kalori Programında Nasıl Beslenilmeli? Kaloriler Nasıl Belirlenmelidir?

Öncelik olarak izleyeceğiniz sistemde, 1. günden 7. güne kadar bir diyet programını ve kalori hesaplamalarını oluşturmanız gerekmektedir. 

Örnek olarak Sabah kahvaltısında;

1) 1 adet haşlanmış yumurta (80 kalori)
2) Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ( az yağlı olmalıdır), (50 kalori)
3) 2 dilim kepek ekmek ( beyaz ekmeği bırakmalısınız. Çünkü beyaz ekmek vücudunuzda fazlaca bir birikmeye neden olacaktır ve sağlığa zararlıdır.)-(120 kalori)
4) 5 ve 10 adet arasında zeytin - (80) kalori
5) Salatalık ve domatesi 1 adet tüketebilirsiniz. (30 kalori)
6) Reçel ise bir dilim ekmeği dolduracak kadar olmamalıdır. Yarısı idealdir.

Ortalama toplam sabah kahvaltısında 360 kalori tüketirsiniz. Bunu öğle ve akşam yemeklerine yaymalı ve tüketeceğiniz besinleri 1600 kaloriye uygun bir şekilde belirlemeniz gerekmektedir. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »