SON YAYINLAR
latest

Göbek Yaglarını Eritmek İçin Diyet Programı

Göbek yağları, inceltilmesi ve kilo bazlı olarak yok edilmesi en zor olan bölge olarak bilinir. Göbek bölgesinde oluşan aşırı yağlanma, günlük hayatı olumsuz yönde etkilediği gibi, bu bölgenin ilerideki safhalarda vücuda baskı uygulayaraki kalp rahatsızlıkları başta olmak üzere, tip 2 diyabeti olarak bilinen hastalığın oluşmasında en önemli faktörlerin başında gelir. Genç ve orta yaşlı bayanların göbek yağlarını eritmek için uyguladığı yöntemler çoğu zaman işe yarasada, yaşlı bayanlarda bu durum değişmektedir. Yaşlılık ile yavaşlayan metabolizma,göbek eritmenin önündeki önemli engellerden biridir.

Göbek yağlarını eritmek için yıllardır uygulanan ve göbek yağlarını çalıştırarak erimesini sağlayan fitnes bazlı egzersiz hareketleri aslında doğru bilinen en önemli yanlışların başında yer alır. Bunun sebebi ise göbek yağlarını eritmek için uygulanan egzersizlerin yanlızca göbek çevresinde bulunan kasları çalıştırmasıdır. Bu tip hareketler göbek çevresinde oluşan aşırı yağlanmayı azaltmaz,yanlızca çevresinde bulunan kas kütlelerini çalıştırır. Bu yazımızda, sağlıklı bir şekilde göbek eritme yöntemleri ile bel bölgesinde oluşan aşırı yağlanma sorunlarına ışık tutarak kısa zamanda fit bir vücuda sahip olmanızı saglayacagız.

Göbek Yağlarını Eritmek İçin Tavsiyeler


Göbek Bölgesinde Oluşan Yağlanmanın Nedeni Şeker

Günlük hayatınızda gerekli yada gereksiz aşırı derecede alınan şeker, göbek bölgenizde bulunan yag kütlenize hacim kazandırmaktan başka bir işe yaramaz. İnsan vücudunun organik gıdalar tüketerek aldığı şeker haricinde extra bir miktara ihtiyacı bulunmamaktadır. Organik tüketilen gıdalar dışında, kuru pasta, şekerleme,yaş pasta,şekerli çay,kahve,gazoz gibi bol şeker değerine sahip gıdalar, düşük kalorili ve vücut için gereksiz oldukları gibi aynı zamanda göbek bölgenizde aşırı yağlanmaya sebeb olmakta.  Fazla şekerin kullanılarak vücuda alınması ile karaciğer bir süre sonra iflas ederek,bulundurduğu şekeri yaga dönüştürür. Oluşan bu durum neticesinde aşırı yağlanma ile tip 2 olarak bilinen diyabet rahatsızlıklarına vücut davetiye çıkartır.


Protein Yönünden Zengin Gıdalar Tüketin

Proteinler,vücudun en önemli ve olmazsa olmazı olan yapı taşlarıdır. Yedigimiz yumurta,içtiğimiz su ve hatta kırmı et türü besin gurupları arasında kendini gösterir. Protein ağırlıklı beslenildiğinde, vücut’ta tokluk hissi yartıır. Halk arasnda süt iç tok tutar deyimi buna en güzel örnektir aslında. Protein ağırlıklı beslenme ile tokluk hissi yüzde 60 seviyesinde azalarak günlük hayatta vücuda 440 kalori daha az alınmasını gerçekleştirdiği gibi yavaş çalışan metabolizmayı hareketlendirerek hızlandırır. Hızlı çalışan metabolizma vücudu yorduğundan dolayı 80-100 kalori arası fazladan yag yakılmasını gerçekleştirir.

Göbek yağlarını eriterek kilolardan kurtulmak için karbonhidrat türü beslenme şeklinizden kurtulmanız gerekmektedir. Yukarıda söz ettiğimiz protein ağırlıklı beslenerek göbek yağlarından kurtulmak,bu yolda atacağınız ilk adım olacaktır. Dogal ve vücut saglıgı için gerekli olan protein içeren gıdalar ile başta yumurta olmak üzere,deniz ürünleri,kırmızı et çeşitleri,beyaz et ve süt gibi besinler ile degişiklige gitmek,göbek yağlarını eritme konusunda en önemli ensturumanınız olacaktır.


Göbek Yaglarından Kurtulmak İçin Karbonhidrat Alımını Azaltın

Günlük hayatımızın hemen hemen her alanında tükettiğimiz fasulye,mercimek,bezelye,patates,elma,kayısı,portakal gibi baklagiller ile meyve çeşitleri bol karbonhidrat içerir.Tüketilen karbonhidrat yönünden zengin besinlerin seviyeli bir şekilde azaltılması ile vücut normal olarak iştah kıtlığı çeker. Azaltılan karbonhidrat yönünden zengin gıdalar sonucu,göbek yağlarını eritmek, tüm alternatiflerden 2-3 kat daha fazda yarar sağlamaktadır.


Göbek Yaglarını Eritmek İçin Lifli Gıdalar Tüketin

Sebze çeşitlerinin ana adı olan lifli gıdalar, lif yönünden zengin değere sahip olduğu için mide’den bağırsaklara doğru uzanan yolda yavaş hareket ederek,içinde barındırdığı mineral ve vitaminlerin vücut tarafından alınması için bolca zaman kazandırır. Lifli gıdalar, vücut içerisinde sindirim zamanını düşürdükçe ana öğünlerden sonra oluşan tokluk hissi maksimun seviyeye çıkar. Diyetisyenlerin yıllar süren araştırmaları sonucu, 1 gün içerisinde 14 gram daha fazla besin lifi alarak,diyet programı yapmayan bir birey,ortalama 4 ay gibi bir süre zarfı içerisinde 2 kilo verebildigi kanıtlanmıştır. Bu da yılda 6 kilo’ya eş değer bir ortalamadır.

Göbek Yaglarını Eritmek İçin Hareketli Yaşam
 

Hareketli yaşam ile yanlızca göbek çevrenizde oluşan yağların giderilmesi için değil,vücut sağlığınız ve uzun yaşamaya yönelik bir çok neden sıralayabiliriz. Egzersizler yada tempolu yürüyüş ile vücutta bulunan kasları sıkılaştırarak yağlanmasının önüne geçin. Yanlızca mekik hareketleri ile göbek bölgesinde oluşan yağların giderilemeyeceği gibi, bu yöntem ile bölgesel zayıflama diye bir tanım olmadığınıda bilmeniz gerekmektedir. Tüm vücudu kapsayarak yapılan düzenli egzersiz hareketleri hızlı ve kalıcı kilo vermenizi gerçekleştirir. Egzersiz süresinde yüksek nabız atışı,sizin ne kadar çok yag yaktığınızın göstergesidir.

Göbek Eritmek İçin Tüketilen Gıdaları Listeleyin

Göbek eritme yada bölgesel zayıflamaya karar vermiş her birey, bu program için haftalık ve aylık olarak tükettiği ve tüketeceği besinleri not alarak kalori değerlerini hesaplar. Zayıflamanın en temel kuralı, kalori değerlerine sahip olan gıdaların hangi degerde olduklarıdır. Bügün 1000 kalori yakmam gerek diyen bir bayan, bu 1000 kaloriyi yakmak için hangi gıdaları almayacağını hesaplayarak işe başlar. Yakılan ve alınan her kolori, not tutularak,diğer güne sistemli ve programlı bir şekilde başlanmasını sağlar. Diyetisyenler arasında buna diyet defteri adı verilmektedir. Diyet defteri ile programınızı bozmadan sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.


Göbek Eritmek İçin Sirke Kullanın

Son zamanlarda dünya’da yapılan araştırmalar sonucu, sirkenin yag yakmada etkili olduğu kanıtlandı. Salatalarda tüketilen bir yemek kaşığı sirke, vücudun yag oranını düşürdügü gibi, bölgesel olarakta zayıflatıyor.Ayrıca sirke’nin vücutta tokluk hissi yarattıgıda bilinmektedir.


Göbek Eritmek İçin Düzenli Uyku

Yine yapılan araştırmalara göre, düzensiz ve vücut için belirli seviyelerden fazla uyumak, özellikle bel bölgesi ve sonrasında iç organlarda,başta karaciğer olmak üzere yağlanma meydana getirebilmekte. Yetişkinler için uyku seviyesi bellidir ve bu seviye dışına çıkılmadan programa sagdık kalınmalıdır.

Göbek yağlarını eritmek için yukarıda sıraladığımız açıklamalar, hem tüm vücut olarak kilo vermeye yönelik,hemde göbek çevresinde bulunan yağların eritilmesi için büyük öneme sahiptir. Başta protein ağırlıklı beslenme düzenine geçilmesi büyük önem taşımakta. Düzenli egzersiz hareketleri ara vermeden kesintisiz olarak yapılmalı. Tüm bu tavsiyelerin uygulanması sonrasında göbek bölgesinde oluşan yağlardan kurtulmak mümkün olacaktır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »