SON YAYINLAR
latest

Kilo Aldıran Haplar Saglıklı mı?

Zayıf görünümünden şikayet eden tüm bireyler zaman zaman kilo almak için tükettikleri besinlerin yanında değişik alternatifler almak ister. Eczanelerden alınan kilo aldırıcı ilaçlar bunun en basit örneğidir. Gerçekten kilo aldırıcı ilaçlar şişmanlatıyormu yoksa bu tamamı ile bir pazarlama hilesimi ? Kilo aldırıcı ilaçların yan etkisi var mı yada kilo aldırıcı ilaçların faydaları nelerdir gibi soruları hep duymuşuzdur. Yazımızda çok merak edilen zayıflama haplarınının etkilerini soru cevap şeklinde açıklamalı olarak sunmaya karar verdik. 


Kilo almak için eczanelerde satılan ilaçlar  

Doktor tavsiyesi ve reçetesi olmadan kesinlikle alınıp kullanılmamalıdır. Zaten hiçbir uzman doktor, reçete yada belirli bir söylem ile kilo aldırıcı ilaç tavsiyesinde bulunmaz. Kilo aldırıcı ilaç olarak piyasa ya sunulan ve göz boyamak için farklı isimler ile kulağa hoş gelen biberiye tozu,mongo vs gibi bir çok kimyasal, belirli bir süreden sonra vücudun kimyasını bozduğu gibi metabolizmanın çalışma sisteminide önemli ölçüde etkileyecektir. Kilo aldırıcı haplar yerine doktorlar tarafındanda tavsiye edilen ve tüm dünya genelinde sporcularında kullandığı kilo aldırıcı protein tozları ve kilo aldırıcı karbonhidratlar kullanılarak vücut üzerinde faydalı etki sağlanabilir. 

Saglıklı Kilo Alabilmek İçin 

Günlük hayatta kaybedilen kalori miktarının daha fazlasını, tüketilen besinlere ağırlık vererek karşılayabilirsiniz. Örnek olarak, yoğun tempoda çalışan bir bireyin, hareketli yaşantısından dolayı günlük kaybedeceği kalori miktarı 1200 olsun. Kilo almak isteyen birey kaybedilen 1200 kalorinin üzerine çıkarak yaklaşık 2000 kaloriye kadar çıkarak tükettiği besinlere ağırlık vererek bu miktarı karşılamalı..Kilo almak için Günlük hayatta alınan kalori miktarı, kaybedilen kalori miktarından fazla olmalıdır. Kalorisi ve karbonhidrat seviyesi yüksek gıdalar tüketilerek bu açık kapatılabilir. 

Saglıklı Kilo Verebilmek İçin 

Günlük hayatınızda tükettiğiniz kalori miktarından daha az kalori alarak sağlıklı zayıflayabilirsiniz. Günlük hayatınızda yoğun temponuzdan dolayı harcadığınız kalori miktarı yine 1200 olsun.. Tükettiginiz besinler açısından bir degişiklige giderek, vücuda 2000 kalori alan bir birey, bu değeri 1000 kaloriye indirerek,vücuda giren kalori miktarını azaltabilir ve sağlıklı zayıflayabilir. 

Kilo Almak  İçin Diyetisyen Kontrolü 

Saglıklı hacim kazanarak kas kütlesine kavuşmak yada sağlıklı bir şekilde kilolarından kurtulmak isteyen bireyler, ilk adım olarak uzman bir diyetisyenden yardım almaları şartır. Bunun en önemli sebebi, insan anatomisinin fizyolojik açıdan her birey için farklılık göstermesidir. Belirli insan kütlelerinde, bazı kas grubuna giren insanlar zayıf oldukları gibi kas kütleleride azdır. Yaglı ve kas kütlesi açısından aynı ölçüye sahip olan gruplarda vardır. Kimi insan grublarında ise yag kütlesi az olmasına karşın kas kütleleri fazladır. Saydıgımız grupta bulunan insanlar yaşam içerisinde bu vücut dallarına ayrılmışlardır. Yukarıda saymış olduğumuz grupta bulunan vücut tipleri için uzman diyetisyene giderek muayene olmak bu yüzden önemlidir. Hangi vücut grubu içerisinde olduğunuzu bilmek ve buna göre sağlıklı bir program uygulanmalıdır.

Kilo almayı Engelleyen Faktörler Nelerdir

Kilo almayı engelleyen ve vücut sağlığını tehlikeye sokan bir çok neden sıralayabiliriz. Öncelikle metabolizma hızının seviyesi burda ön plana çıkar. Metabolizmanın hızlı yada yavaş çalışması bireyin kilo almasını yada zayıflamasını önemli ölçüde engelleyebilir.

Diger bir sebeb ise bağırsak kurtları yani parazitlerdir. Vücutta bulunan parazitler, tükettiğiniz besinler ile beslenerek gelişimlerini tamamlarlar. Kilo almanızı egnelledikleri gibi, kansızlık, iştahsızlık,kaşıntı,anüste kaşıntı oluşması gibi bir çok zararları bulunmaktadır. En kısa ve acil bir şekilde vücut, parazitlerden arındırılarak sağlığına kavuşmalıdır.

Kilo almayı engelleyen bir başka neden ise küçük mide şeklidir. Hayatları boyunca az yemek yiyerek gelişimlerini tamamlayan bireyler, zayıflıklarından şikayet etmeleri sonucu tükettikleri besinlerde artışa geçselerde, zamanında gelişimini küçülerek tamamlamış olan mide, fazla miktar da alınan besinleri içinde barındıramaz yani belli bir limiti bulunmaktadır. Kilo almak için fazla besin tüketilmesi, mide boyutun küçük olmasından dolayı bir işe yaramayacaktır. Tüketilen besinler zaman ile dereceli olarak arttırılıp, mide’nin seviyeli olarak genişlemesi sağlanmalı ve hedeflenmelidir. Bu süreç boyunca genişleyen mide’ye tüketilen besinlerin fazlalaşarak girmesi zaman içerisinde kilo artışını sağlayacaktır

Kilo Almak İçin Diyetisyenin Önemi

Yukarıda bulunan kilo almaya yardımcı faktörler ve vücut  saglıgı için gerekli olan bu tavsiyeler nedeni ile uzman diyetisyene gidilmesi gerekmektdir. Yazımızın başından itibaren bir diyetisyenin öneminin ne derece faydalı olduğunu kilo almayı engelleyen faktörler örneklerinde daha açıklayıcı anlatmış olduk sizlere. Zayıflık sorunu yaşayan bireyler, bunun sebebinin her zaman yedikleri besinler ile alakalı oldukları sanarlar. Diyetisyen yardımı ile neden kilo alamadığınızı ve neden zayıf kaldığınızı net bir şekilde kavrayabilmeniz mümkündür

Zayıflık Zaafının Kötüye Kullanılması

Tüm bu açıklayıcı bilgiler, soru ve cevap kısımları aynı zamanda kilo almak için diyetisyenin ne derecede önemli olduğunu açıklamamız, kilo aldıran haplarının ne derece yanlış bir tercih olduğunu anlatmamızda etkili olmaktadır. Hiçbir kilo aldırıcı ürün kendi başına bir etki sağlamaz. kilo aldırıcı haplar piyasanın sizlere sunduğu  hilelerin başında gelmesinin en büyük sebebi ise zayıflık zaafınızdan kaynaklanmaktadır. Zayıf insanın pisikolojisi bozuk ve çöküntü içerisindedir, çevreden gelebilecek her türlü doğru yada yanlış tavsiyeyi karar mekanizmasını çalıştırmadan uygular ve erken sonuç almaya çalışır. Bu ruhsal durumdan ve en önemlisi bireylerin zaaflarından yararlanan ilaç firmaları, kilo aldıran haplarının kilo verdiğini söyler ve etkileyici isimler kullanarak piyasaya sunarlar.Hiç bir kilo verme ensturumanı diyetisyen kadar etkili olmaz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »