SON YAYINLAR
latest

Göbek Eriten Diyet Nohut Çorbası

Özellikle bayanların kilo verirken zorlandığı göbek bölgesini eritmek için yapılan egzersizler kadar tüketilen besinler ve bu besinlerin kalori miktarı da önemlidir. Diyetisyen Selahattin Dönmez göbek bölgesindeki yağlanmalardan şikayetçi olanlar için önerdiği göbek eriten diyet nohut çorbası sayesinde, yağlarınızdan kurtulacaksınız.


Diyet nohut çorbasını günde 1 öğün olarak tüketmeniz sonrasında kısa süre içerisinde istediğiniz kilolara kavuşabileceksiniz. Yalnızca göbek bölgesindeki yağlardan şikayet eden kişilerde bu tarifi uygulayarak, göbek bölgelerindeki yağları eritebilirler. Düzenli olarak yapılan egzersizlerle desteklendiğinde göbek eriten diyet nohut çorbası etkili bir sorun çözücü olacaktır.

Malzemeler

-1 yemek kaşığını geçmeyecek kadar zeytinyağı
-1 kase önceden haşlanmış nohut
-1 yemek kaşığı sirke
-1 adet pırasanın yarısı
-1 kase kereviz sapı
-1 tatlı kaşığı zerdeçal
-Sarımsak (1 diş)
-1 adet soğan
-İsteğe göre pul biber


Göbek Eriten Diyet Nohut Çorbası Hazırlanışı

1) Orta boy tencereye zeytinyağı, nohut, sirke, pırasa, kereviz sapı, zerdeçal, sarımsak, soğan ve pul biber eklenir,
2) Tencereye malzemelerin üzerini çok fazla geçmeyecek oranda su eklenir,
3) Çorba kaynayana kadar orta hararete sahip ateşte bekletilir,
4) Göbek eriten diyet nohut çorbası kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve sebzelerin pişmesi beklenir,
5) Sebzeleri pişen çorbanın altı kapatılarak blenderdan geçirilir,
6) Servise hazır olan diyet nohut çorbasını akşam öğününde tercih edebilirsiniz.

Göbek eriten diyet nohut çorbası metabolizmayı hızlandırmakta ve yağ yakma özelliği sağlamaktadır. Hazırlanan çorba sayesinde bayanların büyük dertleri arasında bulunan göbek eritme mümkün hale gelecektir. Kilo vermek amacıyla diyetler, egzersizler ve sporlar yapan kişiler, kilo vermelerinde yavaşlama hissettiklerinde hazırlanan çorbayı ana öğün olarak yiyebilirler. Bu sayede yavaşlayan kilo verme hızı tekrar artacak ve hızlı bir şekilde kilo vermeye devam edeceksiniz. 

Diyetisyen Selahattin Dönmez’in diyet listelerinin pek çoğu birbiriyle karışım hale gelen sebzelerden oluşmaktadır. Farklı yararları olan sebzeler bir araya geldiklerinde insan vücudunda büyük etki yaratmaktadır. Daha hızlı çalışan metabolizma sayesinde tüketilen besinlerin karışımıyla azalan kalori miktarları da eklenerek kilo verilebilmektedir. Sağlık yönünden de faydalı olan besin kaynakları tercih edilerek, kilo verirken sağlıklı kalmak da mümkün olmaktadır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »