SON YAYINLAR
latest

7 Günde 1200 Kalorili Diyet Programı İle Yag Yakma


Sürekli hareketsiz yaşama biçimi, dengesiz beslenme, stres, moral bozukluğu, spor yapmama gibi birçok sebep, kilo almaya neden olmaktadır. Küresel bir problem olan sağlıksız beslenme, fazlalıkların oluşması ve beraberinde gelen diğer sağlık sorunları, çeşitli önlemler alındığında ortadan kaldırılabilir. Özellikle dengeli ve düzenli bir beslenme sonucunda hem daha güzel bir görünüme sahip olabilir, hem de vücudunuzun normalize edilmesi ile birlikte çok daha kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz. Kısa sürede kilo vermeyi amaçlayan bireyler için 7 günlük diyet programını açıklayacağız. Pazartesi gününden başlayarak Pazar gününe kadar uygulayabileceğiniz bu diyet hazırlanırken, yemeklerin kalori hesapları dikkate alınmıştır. Her bir öğündeki kalori miktarları son derece önemlidir. Toplamda 1200 kaloriye denk gelecek besinler seçilmiştir.

7 Günlük Diyet Programı Neticesinde Kaç Kilo Verilir?

Bahsedeceğimiz diyeti uygulamaya başladığınız anda vücudunuzdaki değişiklikleri fark edeceksiniz. Ancak 1 hafta sonunda ne kadar kilo vereceğinizi net bir şekilde söylemek yanlış olur. Kimileri 5 kilo verebilirken, kimileri 3 kilo verebilir. Fakat burada önemli olan, vücudun işleyişini normalleştirmek ve alınan besinlerin kalori değerlerini bilerek, daha düzenli bir beslenme alışkanlığı elde etmektir.

Haftalık diyet programı ile yağ yakma hayalleriniz gerçeğe dönüşecektir. Diyet programımızı uygulamadan önce kararlı olduğunuzdan emin olun ve her gün en az yarım saat de olsa spor yapın. Spor, vücudun zinde kalmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

Kahvaltılar:
1 dilim yağsız beyaz peynir (60 kalori), suda haşlanmış 1 adet yumurta (80 kalori), 1 adet kepekli ekmek (55 kalori), salatalık ve domates (25 kalori). Kahvaltının toplam kalori miktarı 220'dir.

Ara Öğünler:
2 adet Kurutulmuş kayısı veya 10 adet badem (60 kalori), 15 adet kuru üzüm veya 2 tane ceviziçi (50 kalori). Ara öğünün toplam kalorisi ortalama 110'dur.

Öğle:
2 adet biber dolması veya ton balıklı salata (150 kalori), 1 bardak ayran veya bir kase yoğurt (75 kalori), 2 dilim kepekli ekmek (110 kalori). Öğle menüsünün toplam kalori miktarı ortalama 335'dir.

Öğleden Sonra Ara Öğün:
1 adet elma veya mevsim meyvesi (40 kalori), 2 tane ceviz içi (50 kalori). Öğleden sonra ara öğünün toplam kalori miktarı 90'dır.

Akşam:
Herhangi bir sebze yemeği veya 100 gram kadar ızgara et (120 kalori), 1 dilim kepekli ekmek (55 kalori), ayran veya bir kase yoğurt (120 kalori), mevsim salatası (40 kalori). Akşam öğününün toplam kalori miktarı ortalama 335'tir.

Akşamdan Sonraki Ara Öğün

Yarım bardak tarçınlı veya ballı süt (70 kalori). Bu öğünün toplam kalori miktarı 70'tir.

Hazırlamış olduğumuz diyet listesine alternatif olarak, aynı besin gruplarından, aynı kalori değerlerine sahip diğer yiyecekler tercih edilebilir. Tüketmiş olduğunuz besinlerin kalori miktarları öğün başına 40-50 arası değişebilir. Ama mümkün mertebe bu diyet listesinin dışına çıkmamalısınız. 7 günlük diyet ile yağ yakma hedefinize ulaşabilir, daha sıkı bir görünüme sahip olabilirsiniz. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »