SON YAYINLAR
latest

900 Kalorili Diyet Programı İle Hızlı Kilo Verme

Vücudunun daha estetik bir görünüme sahip olmasını isteyen ve fazlalıklarından kurtulmak isteyenler için önerdiğimiz 900 kalorili haftalık diyet programı ile kilo verme hedefinize ulaşabilirsiniz. Diyet programı, günlük olarak açıklanmıştır ve açıkladığımız besinlere alternatif ve aynı kalori değerlerine sahip gıdalar tüketebilirsiniz. Fakat günlük almanız gereken besin değerlerine özen göstermelisiniz. Aksi takdirde, vücudunuz güçsüz düşebilir bu da olası sağlık problemlerine neden olur.

Kilo vermek, halk arasında bilindiği ve söylendiği üzere aç kalmak değildir. Metabolizmanın düzenli çalışması ve vücudun sistemlerinin işlevini yerine getirmesi için protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineralleri tedarik etmemiz gerekmektedir. Ayrıca hangi diyet programını uygularsak uygulayalım, egzersiz ve spor yapmayı ihmal etmememiz gerekmektedir. Eğer kendi imkanlarımızla egzersiz yapmakta zorlanıyorsak, spor salonlarına kayıt olarak, eğitimcilerden yardım isteyebiliriz. Yine aynı şekilde diyet programlarını uygulamakta güçlük çekiyorsanız, diyetisyenlere başvurarak profesyonel destek alabilirsiniz.

7 gün süreyle uygulayacağınız kilo verdiren diyet listesini harfiyen uygulamanız gerekmez. Eşdeğer gıdalar tüketebilirsiniz. Fakat kalori değerleri farklı olmamalıdır. Ayrıca diyet listesindeki öğün sayısının sabit olması, ara öğünleri artırmamız gerekmektedir. Ayrıca uyku saatlerimiz düzenli olmalı ve günde en fazla 8 saat uyumalıyız. Ek olarak günde 2-2.5 bardak oda sıcaklığında su tüketmeliyiz. Bu sayede metabolik faaliyetlerinin daha başarılı bir şekilde işlemesi sağlanmış olur. 

Gelelim diyet listemize

Kahvaltı:Bir bardak sıkma meyve suyu ve şekersiz çay (sınırsız), 2 dilim kadar yağsız ve tuzsuz peynir, 1 adet haşlanmış yumurta, domates ve salatalık, 1 tatlı kaşığı kadar kaynağından emin olduğumuz bal.

Kuşluk Vaktinde:
5 adet diyet bisküvi, 2 adet grisini

Öğle Yemeği:
Öğle yemeklerinde hazır gıdalardan uzak durmalıyız. Eğer vaktimiz varsa evimizde tavuk haşlayabilir, 1 tabak kadar tüketebiliriz. Dışarıdan söylememiz gerekiyorsa, 60 gram kadar yağsız yarım porsiyon kırmızı et şiş tüketebiliriz. Ek olarak 1 bardak tuzsuz ve yağsız ayran.

İkindi:
1 çay bardağı ballı süt veya 1 bardak sıkma meyve suyu.

Akşam:
1 haftalık diyet programımızın tüm akşam öğünlerinde 7-8 yemek kaşığı kadar sebze yemeği, 1 tabak mevsim salatası (taze ve tuzsuz)

Gece Yatmadan 2 Saat Önce:
1 porsiyon meyve tabağı.

Her akşam, yemekten sonra düzenli bir egzersiz yapma programı belirlemeliyiz. Hızlı kilo verme amacı içerisinde olanların bu uygulamayı her gün yapması gerekmektedir. Gece geç saatlere kadar ayakta olmamalı ve büyüme hormonunun salgılandığı akşam 23:00 ile gece 02:00 saatleri arasında mutlaka uyumamız gerekmektedir. Sabah çok geç saatlere kadar uyumamalı ve kahvaltıyı standart saatlerde yemeliyiz. Gün boyu yoğun bir çalışma temposunda olanlar için ise öğle yemekleri ihmal edilmemelidir. Bu sayede vücut için gerekli olan besinler tedarik edilmiş olacaktır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »