SON YAYINLAR
latest

Protein Diyeti İle Saglıklı Zayıflayın

Zayıflamak amacıyla tercih edilen diyet yöntemlerinin başında protein ağırlıklı beslenme yoluyla zayıflama geliyor. Bu sayede insan vücudunun kilo almasına neden olan karbonhidratlar tüketilmemiş oluyor. 
Zararlı karbonhidratlardan uzak durulması gerekliliğine dayanan diyette, belli oranda sağlıklı karbonhidratların da tüketilmesi önemli olacaktır.

Proteinin vücuda enerji veriyor olması sayesinde kilo vermek için gerekli olan tüm ihtiyaçlarınızı sağlamış olacaksınız. Sağlıklı kilo verme yöntemi olan protein diyeti, vücutta var olan enerji sayesinde fazlalıkları eritmenize olanak sağlayacaktır. Proteinin tok tutma özelliği olması sayesinde acıkmayacak ve böylece kilo kaybı kısa sürede gerçekleşmeye başlayacaktır.

Protein Diyetine Başlamadan Önce

1 ) Protein ağırlıklı olan diyet için kişinin vücudunun uygun olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olması gerekiyor. 

2 ) Herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşmamak için yaptırılan testler sonrasında zayıflamanın kolay yolu olan protein diyetine başlayabilirsiniz. 

3 ) Böbrek rahatsızlığı olan kişilerin protein diyeti yapmaması da önerilir. 

4 ) İnsan vücudunda protein fazlalığı olduğunda böbreklerin yorulmaması için günde en az 2,5 litre su tüketilmelidir. 

5 ) Protein diyeti ile kilo verme amacında olanların günün herhangi bir öğününde karbonhidrat, hamur işi, tüketmemesi gerekir. 

6 ) Örnek bir protein içerikli kahvaltı içeriğinde domates, süt, peynir, yumurta olmalıdır. 
7 ) Sabah kahvaltısından itibaren iştahınız azalmaya başlayacak ve kendinizi tok hissedeceksiniz. 

8 ) Böylece fazla besin tüketme isteğinin yerine proteinden aldığınız enerji ile kalori harcamaya başlayacaksınız. 

9 ) Protein diyeti sayesinde vücudun depo ettiği yağlar erimeye başlayacak ve yağsız beslenme sonrasında vücut sıkılaşacaktır. 

10 ) Diyet listenizi uyguladıktan sonra uygun görülen zaman aralığından sonra diyetten yeniden yararlanmak istediğinizde ara vererek devam etmelisiniz. 

11 ) Bu durum sağlığınız açısından önemli olacaktır.

Protein Diyetinde Tüketilen Besinler

Protein diyetinde herhangi bir sınırlama olmadan protein ağırlıklı besinler tüketebilirsiniz. Önemli olan tükettiğiniz gıdaların yağsız ya da az yağlı olmasıdır. 

1 ) Bu besinler arasında yağsız süt, yağsız peynir, ayran, kefir, yoğurt, yağsız tavuk, balık, yağsız kırmızı et, light ton balığı, hindi, tavuk ve bıldırcın yumurtası yer alabilir.

2 ) Protein diyeti genel olarak uygulaması 1 hafta sürer.

3 ) Protein diyeti ile hızlı kilo vermek isteyen kişiler bu diyeti en fazla 2 haftadan fazla uygulamamaya dikkat etmelidir. 

4 ) 2 hafta sonra vücudu dinlendirmeli daha sonra isteğe bağlı olarak yeniden devam edilebilir. 

5 ) Hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayacak protein diyeti, 1 hafta içerisinde 2 ila 3 kilo vermenizi sağlar. 
6 ) Yağ yakımını hızlandırmak ve sıkı bir vücuda sahip olmak için gün içerisinde 30 dakikalık spor yapmaya da özen göstermelisiniz. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »