SON YAYINLAR
latest

En İyi Göbek Eritme Yöntemleri

Hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenmenin yol açtıgı en temel sorunların başında göbek çevresinde yaglanma ve buna baglı olarak aşırı kilo artışı kendini gösterir. İnsan vücudunda en kolay yaglanmanın oldugu bölge göbek ve çevresidir ve belli bir zamandan sonra göbek çevresinde oluşan yag dokularının eritilerek inceltilmesi zor hale gelmektedir.

Göbek bölgesi, yag ve kas dokusu açısından son derece hassas oldugundan dolayı belli bir zamandan sonra kişinin beslenme alışkanlıkları düzene girse bile eritilmesi oldukça zordur. Dogum sonrası bayanların göbek eritmek için gösterdikleri çabaları hepimiz biliriz, dogum göbegi olarakta adlandırılan dogum öncesi esneme nedeni ile genişleyen bölge, belirli bir zaman diliminden sonra düzenli beslenme ve spor egzersizleri ile eski formuna kavuşabilmektedir. Göbek ve çevresi, insan vücudunda en az hareket eden bölgeye sahip oldugundan dolayı aşırı yaglanması kaçınılmazdır.


Göbek Eritmek İçin En İyi 5 Alternatif
      
     1) Göbek Yaglarından Kurtulmak İçin Şekerden Uzak Durun

Bilindigi gibi şeker, başta belirli saglık sorunlarına yol açtıgı gibi göbek çevresinde aşırı yaglanmaya sebeb olmaktadır. Bilimsel araştırmalar sonucunda aşırı şeker tüketiminin insan vücudu üzerinde metabolik saglık açısından son derece olumsuz etkileri oldugu kanıtlanmıştır.

İnsan vücudu için belirlenen oranlardan fazla şeker tüketimi sonucu karaciger bölgesine furuktoz pompalanarak tamamının yaga çevrilmesine sebeb olur. Bunun sebebi şekerin yüzde 50 glikoz ve yüzde 50 fruktozdan oluşmasından kaynaklanmaktadır. Şeker yada şekerli besinler yolu ile vücuda alınan fruktoz seviyesi nedeni ile göbek çevresinde yaglanmanın oldugu tıp dünyası tarafından kanıtlanmış bir gerçektir.

Özellikle çocukların gün içerisinde tükettigi bir bardak şekerli içecek nedeni ile obozite olma oranlarını yüzde 60 kadar arttırmaktadır. Bu içecekler başta organik olmayan paket meyve suları, şekerli çay ve kahve , performans arttırıcı sporcu içecekleri olarak sıralanabilir.

Günlük olarak her ögün sonrasında meyve tüketimine agırlık vermek düzenli beslenmenin önünü açaçagı gibi, kilo alımınıda engelliyecektir. Özellikle fruktozun kötü etkilerini ortadan kaldıran lifli meyvelere yönelmek göbek yaglanmasının önüne geçecegi gibi, günlük hayatta gerekli olan vitamin ve minerallerin alınmasında etkili rol oynayacaktır.


       2) Yüksek Oranda Protein Takviyesi İle Göbek Yaglarına Son Verin

Günlük hayatta yüksek protein degerine sahip olan besinlerin seçilerek tüketilmesi kilo vermeyi kolaylaştıracagı gibi, kasların yapı taşı olan proteinlerin, kas dokusunu sıkılaştırarak fit görünüme sahip olunmasını gerçekleştirmektedir.

Bilimsel araştırmalar sonucu düzenli protein tüketiminin açlık hissini yüzde 60 oranında ortadan kaldırdıgı kanıtlanmıştır. Proteinin tok tutucu görevi nedeni ile metabolizma yapısı hızlanır ve hedefiniz kilo vermek ise eger tüketilen besinlerin proteın degerlerine öncelik vererek daha fazla protein alınması seçenegi dogru yöntem olacaktır. Protein tarzı beslenme ile kilo kaybı yaşanacagı gibi, kilo verdikten sonra tekrar alınmasının önüne geçmek için son derece yardımcıdır

Protein tarzı besinlere agırlık vermek, göbek yaglanmasına karşı etkili oldugu bazı araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu gün içerisinde tüketilen proteinin göbek bölgesinde oluşan yaglanmaya ters orantılı oldugu kanıtlandı. Bu araştırma sonucu, yüksek oranda protein tüketen kişilerin göbek çevresinde oluşan yag dokuları en az seviyedeydi. Sitemizde bulunan protein diyetine burdan ulaşabilirsiniz


     3) Göbek Eritmek İçin Karbonhidrat Miktarının Düşürülmesi

Tüketilen besinler yolu ile alınan karbonhidrat miktarını azaltmak başta zayıflama olmak üzere göbek eritmenin en kolay yoludur. Diyetisyenlerin önerdigi düşük karbonhidrat diyeti buna en temel örnektir. Yine diyetisyenlerin araştırmalarına göre düşük karbonhidrat diyeti, bilimsel olarak kanıtlanmış tüm diyetlerden daha fazla kilo kaybını saglamaktadır. Ayrıca düşük karbonhidrat diyeti ile vücutta bulunan su seviyesi azalararak motivasyon saglamaktadır.

Yine yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde ortaya çıkan argümanlar, düşük karbonhidrat diyetinin başta göbek çevresinde bulunan yagları erittigi ve karacigerde aşırı yaglanmanın önüne geçtigi ispatlanmıştır. Karbonhidrat diyeti sırasında beyaz ekmek, beyaz un ve benzeri gıdaların tüketilmemesi göbek yaglarının eritilmesi için etkili olacaktır. Hızlı ve seri bir şekilde kilo verilmek isteniliyorsa, günlük alınan karbonhidrat miktarı 50-60 gram azaltılmalıdır. Bu program sayesinde vücut, ketosise girerek iştah azalması ve ekstra enerji olarak geri dönüp, yag yakım hızını maksimun seviyeye çıkaracaktır.

4) Egzersiz Programları İle Göbek Yaglarınızı Eritin

Kilo vermek için günlük hayatta besin yolu ile vücuda alınan kalorilerden fazlasını harcamak en önemli altın kuraldır. Kalori kaybını arttırmak için yürüyüş, bisiklete binmek, spor yada hareketli yaşam ilk sırada gelmektedir. Özellikle egzersiz programları başta zayıflama adına yapılsada, saglık ve uzun yaşam için kaçınılmazdır.

Hiçbir spor branşı tek başına bölgesel bir zayıflamada etkili degildir. Defalarca uygulanan karın hareketleri yada mekik çekmeler göbek bölgesinde oluşan yagları tam olarak eritemez. Yine yapılan bir araştırma neticesinde, 1.5 aylık bir zaman periyodu içerisinde yanlızca karın kaslarını çalıştıran bireylerin bel bölgelerinde en ufak bir incelme meydana gelmedigi gibi, yine göbek yaglarında erime son derece minumun seviyelerde kalmıştır. Bu yüzden göbek yaglarını eritmek için yapılan hareketlerin hiç bir yarar saglamadıgının farkına varmalısınız.

Göbek bölgesinde oluşan yaglanma için en etkili çözüm ise, yürüyüş,koşu,bisiklet ve benzeri alternatiflere yönelmek olmalıdır. Yapılan araştırmalar neticesinde yukarıda saydıgımız alternatif sporlar sayesinde göbek çevresinde bulunan yaglanma miktarında azalma kaydedildigi gözlemlenmiştir.

Ortaya çıkan farklı bir araştırma ise, kilo verilme aşamasından sonra günlük olarak yapılan aerobik çalışmalarının göbek çevresinde yag toparlanmasının önüne geçtigi ve aerobik sporunun kilo kontrolü için en kapsamlı alternatif oldugu ispatlanmıştır.


     5) Göbek Eritmek İçin Tüketilen Besinlerin Sınıflandırılması

Günlük hayatta tüketilen besinler insan saglıgı açısından son derece önemli fakat toplumun büyük bir kesimi ne yedigini bilmedigi gibi, tükettigi besinlerin neye yaradıgını ve hangi sonuçlara yol açtıgının farkında degil. Özellikle beslenmelerini düşük karbonhidrar ve düşük protein degerine sahip oldugunu sanarak ögünlerini atıştıran bireyler aslında çok fazla yanılıyorlar. Başta saglıklı ve uzun yaşamanın yanı sıra diyet yapmak isteyen bireyler tükettikleri besinleri tekrar tekrar gözden geçirmeli.

Kilo verme konusunda kararlı olan bir birey , tüketmiş oldugu gıdalarda bulunan protein,karbonhidrat, yag ve şeker oranlarını çok iyi bilmeli, bilmiyor ise araştırarak ögrenmeli ve not alarak ilerleyen günlerdekendi beslenme programını yine kendi uygulamalı.

Bir mutfak terazisi yardımı ile besinlerin agırlıgını hesaplamalı ve her geçen gün terazi yardımı ile gramajını düşürerek kendi beslenme programınızı uygulamalısınız. Kilo vermek isteyen bir birey, protein diyeti yardımı ile zayıflamaya karar verıyor ise, günlük tükettigi protein miktarının üzerine çıkması gerekmektedir. Gün içerisinde protein yönunden zengin ve kaliteli olan yumurta tüketiliyor ise, ilerleyen günlerde yumurta adeti arttırılmalıdır.

Gün içerisinde tüketilen besinlerin protein,karbonhidrat ve yag oranlarını bilmeyenler ise, internette bulunan kalori cetvelleri yardımı ile fikir sahibi olabilir ve beslenme programlarında degişiklige gidebilirler. Tüketilen besinlerde bulunan kalori miktarı için kalori cetveline burdan ulaşabilirsiniz. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »