SON YAYINLAR
latest

2 Haftada 8 Kilo Verdiren Diyet Listesi İle Hizli Zayiflama

Kilo vermek pek çok insanın ortak sorunudur. İdeal bir kiloya sahip olmak hem sağlık için önemlidir hem de güzel bir görünüme sahip olunmasını sağlamaktadır. Bu nedenle insanlar diyet yaparlar. Sağlıklı ve doğru yapılan bir diyetle iki haftada sekiz kiloya kadar vermek mümkündür. Beslenmenin dengeli olması, yasak olan yiyeceklerden uzak durulması ve diyetin sporla desteklenmesiyle istenilen kiloya ulaşmak hayal değildir.
Kilo verirken uzak durulması gereken yiyecek grubu vardır. Çünkü yasak olan yiyecekleri tüketerek kilo vermek pek mümkün olmamaktadır. Hamur işleri, şeker ve tuz yasak olan yiyeceklerdir. Bu diyette genel olarak tüketilmesi gereken besinler karbonhidrat ağırlıklıdır. Bu sayede kalıcı ve sağlıklı kilo vermek mümkündür. Düzenli bir uygulama ile istenilen görünüme kavuşmak mümkündür. Bu diyeti ya da herhangi bir diyeti uygularken doktorunuza danışmakta fayda vardır. Sonuçta her insan kendi vücudunu ve bünyesini tanımaktadır. Ancak bir uzmandan fikir almak her daim daha doğru ve garanti bir yol olmaktadır.

2 Haftalık Diyette Kahvaltı Menüsü Hep Aynıdır

İki hafta boyunca uygulanacak olan diyette kahvaltı menüsü hep aynıdır. Bu nedenle diyet listesini açıklarken sabah kahvaltısını sürekli tekrar etmeyeceğiz. İki hafta boyunca uygulanacak sabah kahvaltısı; Bir dilim kepek ekmeği, 25 gr. kadar yağsız peynir ve şekersiz çay ya da kahveden oluşmaktadır. Tüketilen peynirin inek, koyun ya da keçi peyniri olması fark etmemektedir.

İki Hafta Boyunca Uygulanacak Diyet Listesi

İlk gün

Öğle yemeği, yumurta ve salatadan oluşmaktadır. Tam olarak kaynamış iki adet yumurta menüde yer almaktadır. Aynı zamanda içeriğinde istenilen kadar yeşillik, domates ve salatalık olan elma sirkesi ile karıştırılmış salata da tüketilmektedir. 

Akşam yemeği, menüsünde ise; 100 gr. kadar ızgara köfte ve limonlu salata vardır. 100 gr. kadar olan ızgara köfte ortalama yedi-sekiz adet olup, içerisine ekmek içi konulmayacaktır.

İkinci gün

Öğle yemeği, bir adet simit ve bir bardak ayrandan oluşmaktadır. 

Akşam yemeği menüsü ise haşlanmış tavuk eti ve mevsim salatadır. Haşlanmış tavuk eti yarım porsiyon tüketilmeli ve etin derisi alınmış olmalıdır.

Üçüncü gün

Diyeti uygulayan kişilerin üçüncü günlerinde öğle yemeği menüleri 200 gr. kadar yağsız ve kaymaksız yoğurtla birlikte bir dilim kepek ekmeğidir. Ayrıca öğle menüsünde istediginiz kadar salatalık da tüketebilirsiniz. 

Akşam yemeği ise, 120 gr. kadar yani iki büyükçe dilim ızgara dana eti(yağsız) ve mevsim salatadır. Eğer kişiler dana eti yemek istemezlerse bunun yerine bir büyük ızgara balık tüketebilirler.

Dördüncü gün

Öğle yemeği, salatadan oluşmaktadır. Ancak salata 200 gr. kadar haşlanmış ve ince dilimlenmiş patates takviyeli olacaktır. Ayrıca içerisine domates, taze soğan ve salatalık eklenecektir. Salataya limon ve hardal da ilave edilebilir. Ancak yağ kesinlikle olmayacaktır. 

Akşam yemeği ise altı tane kuzu pirzola ve salatadan oluşmaktadır.

Beşinci gün

Öğle yemeği, çift yumurtayla yapılmış domatesli menemen ve salatadır. 

Akşam yemeği ise bir büyük tabak makarnadır. Ancak makarna haşlanmış ve yağsız olacaktır. Yanında yoğurt tüketilecektir.

Altıncı gün

Öğle yemeği iki tane haşlanmış sosis ve salatadır. 

Akşam menüsünde ise, üç adet dolma ve iki kaşık yoğurt vardır. Dolmalar az pirinçle yapılacaktır. Domates, biber ya da kabak dolması yapılabilir.

Yedinci gün

Öğle yemeği 100 gr. beyaz peynir, salatalık ve domates, bir dilim kepek ekmeği şeklindedir. 

Akşam yemeği şiş ızgara ve salatadır.


Düzenli Uygulama İle İstediğiniz Forma Kavuşun

2 hafta da 8 kilo diyet listesi uygulanırken tuz ve şekerden uzak durulmalı, belirtilen menü dışına çıkılmamalıdır. Kişiler öğün aralarında açlık hissederlerse salatalık, marul ve havuç tüketebilmektedirler. İçecek için tek sınırlama şekersiz olmasıdır. Yapılan hiçbir salataya  yağ konulmamalıdır. Bu noktalara dikkat ederek ve diyeti doğru şekilde uygulayarak, sağlıklı bir şekilde zayıflamak mümkündür. Bu diyet kişileri hem tok tutmakta hem de kişilerin zayıflamalarına yardımcı olmaktadır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »