SON YAYINLAR
latest

Hamilelikte Beslenme

Hamilelik tüm kadınları mutlu eden anneliğe atılan ilk adımlardır.  Kadınlar hamile olduklarını öğrendikleri andan itibaren bebegi sevme ve koruma içgüdüsü başlar. Bebeklerinin sağlıklı olmaları için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Hamilelikte beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde doğabilmesi için çok önemlidir.

Hamileliğin ilk üç ayı anne adaylarında iştahsızlık sorunu var iken sonraki üç ayda ilk üç aya oranla iştahlarında büyük artış yaşarlar. Son üç ayda iştahları yine açıktır ama bu seferde yediklerini hazmedememe sorunu ile karşılaşırlar. Çoğu hamile beslenmelerini abartarak iki kişilik yeme duyguna kapılırlar. Oysa yeterli ve dengeli beslenmeleri bebeklerinin beslenebilmesi için yeterli olacaktır.

Hamilelikte beslenmenin önemi büyüktür. Çünkü anne adaylarının düzenli ve dengeli beslenmesi bebeğin sağlığı yakından etkileyecektir. O yüzden burada unutulmaması gereken asıl şey siz ne yerseniz bebeğinizde onu yiyecektir. Bu nedenle ne yediğiniz burada çok önemlidir.Hamileliğinizi daha rahat geçirmek ve bebeğinizin de daha sağlıklı olabilmesi için dengeli beslenmek şarttır. 

Dengeli beslenme deyince sebze,meyve,et ve süt ürünlerini düzenli ve yeterli bir şekilde almanız anlamına gelir. Günlük enerjinizi karşılayabilmeniz ve sizin sağlığınız içinde  dengeli beslenmeniz şarttır.  Çünkü anne adayları ne kadar sağlıklı ise bebekleri de o kadar sağlıklı olarak dünyaya geleceklerdir.


Hamilelikte az ve sık aralıklarla yemek daha doğrudur. Böylece hamilelikte sık rastlanan midede yanma ve şişlik gibi şikayetlerinde önüne geçilmiş olur. Hamilelikte su içmek ve sıvı gıdalara yer vermekte hamilelikte yaşanan bir sorun olan kabızlığı önleyecektir. Hamilelikte sucuk ,salam ve sosis gibi çiğ tüketilen gıdalardan uzak durmak gerekir. Çünkü bu besinlerden bebeğinize bulaşabilecek çeşitli hastalıklar vardır. Bu hastalıklar bebeğinizin sağlığını riske atabilir.  Hazır gıdaların tüketimi de mümkün olduğunca az olmalıdır. Yemeklerinizde katı yağ yerine sıvı yağ kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

Hamilelikte artan protein ve vitamin ihtiyacını karşılamak için beslenmenizde süt ve süt ürünleri, yumurta ,et, balık gibi besinlere yer vermeniz gerekir.Hamilelikte  artan demir ihtiyacını karşılamak için dışarıdan D vitamini içeren ilaçların alınması gerekebilir. Zaten doktorunuz bu konuda sizi gerekli şekilde bilgilendirecektir.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »