SON YAYINLAR
latest

Dukan Diyeti Nasıl Yapılır

Son zamanlarda çok duymaya başladığınız Dukan diyeti hakkında tüm merak ettiklerinizi bu yazımızda cevaplayacağız. Dukan Diyeti diye bilinen diyet dünyaca ünlü Doktor Pierre Dukan tarafından hazırlanmış ve kendi soy isminin verildiği bir diyettir. Tüm dünya bu diyeti aç kalmadan zayıflama yöntemi olarak da bilmektedir. Bu diyet her ne kadar Doktor Pierre Dukan’ın yaratmış olduğu bir diyet diye anılsa da diyetin temelinde yine çok bilindik ve düşük karbonhidrat tüketimiyle nam salmış Atkins diyeti vardır. Fakat Doktor Pierre Dukan’ın diyetinin en büyük özelliği ise haftanın altı gününde istediğinizi yiyebilmenizdir. Deneyimli doktor diyetini dört farklı evreye ayırarak, diyeti yapacak kişinin aklında bir soru kalmadan her şeyin farkında olarak diyeti uygulamasını sağlamaktadır.

Evreler Halinde Dukan Diyeti
Birinci evre olarak hazırlık evresi diye adlandırmış olduğu bir evre mevcuttur. Bu ilk evrede ne kadar kilo vermek istediğinizle ilgili olarak bir ila on günlük bir süreci kapsamaktadır. Örneğin ortalama on kilo versem iyi olur diye düşünen bir vatandaş için bu ilk evre bir hafta sürmektedir ve herhangi bir kalori kısıtlaması olmadan yağsız proteinlerden oluşan bir besin menüsünden oluşmaktadır. Bu menünün içerisinde yağsız süt ve yulaf kepeği gibi çeşitli anahtar besinler bulunmaktadır. Hedef diye adlandırılmış kinci evrede ise birinci evrede yaptığınız her şeyi devam ettirirken sadece iki günde bir olmak üzere nişasta bulundurmayan sebzeler de yemeğe başlıyorsunuz, bu evre de daha önceden belirlediğiniz kiloyu kaybedene kadar azimle devam etmeniz gerekiyor.

Üçüncü evre olan takviye evresindeyse artık vücudunuza karbonhidratlı besinler almaya başlayarak takviyede bulunuyorsunuz. Haftanın tek bir gününde sadece yağsız proteinli besinler ile beslenirken haftanın dilediğiniz iki gününde istediğiniz, aklınıza gelen ne varsa yiyebiliyorsunuz. Dördüncü evrede ise artık bundan sonra bu evrenin dediği gibi bir beslenme düzeni oturtmanız gerekiyor bu evre verdiğiniz kiloyu sabitlemek için kullanılıyor. Haftanın her aynı gününde sadece protein yiyorsunuz, son nefesinizi verene kadar günde bir buçuk yulaf kepeği tüketmeniz gerekiyor ve bir daha hiç asansör kullanmıyor buna ek olarak da her gün yirmi dakikalık bir yürüyüş gerçekleştiriyorsunuz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »