SON YAYINLAR
latest

Nasıl Bir Diyet Uygulanmalı

İlk olarak mecazi bir açıklama yapmaktan geri kalamayacağım. Her pazartesi başlamak istediğimiz ama asla başlayamadığımız şeydir diyet. Genellikle fazla kilolardan kurtulmak, güzel ve zinde görünmek için yapılan bir şeydir. Bunu insanlar çoğunlukla psikolojik olarak baskı altında oldukları zaman yapmak isterler. Bu yüzden de istenilen sonuç bir türlü alınamaz, pazartesiler hiç bitmez ve diyet listelerine asla başlanamaz. İlk önce insanın bunu kendinin istemesi gerekmektedir.


Çünkü diyet bir kural ya da koşul değildir ki buna mecburuz uymalıyız diyerek yapmaya başlayalım.
Diyet çoğu insanın bildiğinin aksine aslında oldukça eğlenceli bir olaydır, daha da doğrusu bunu eğlenceli hale getirmek bizim elimizdedir. Diyete başlamak için öncelikle diyetin ne anlama geldiğini bilmemiz gerekmektedir. Genellikle diyet listesi hazırlamak aç kalınarak zayıflama yöntemi olarak bilinir, ama bu çok yanlıştır.

Diyet tabii ki başlamadan önce yediklerinizi aza düşürme yöntemi ama asla aç kalma yöntemi değildir.Aza düşürmekten kastımızda üç öğün değil de, üç ana iki ara öğüne çevirmektir aslında. Ama şunu kesinlikle unutmayalım, nasıl bir diyet yaparsanız yapın atlanmaması gereken en önemli öğün sabah kahvaltısıdır. Kısaca özetlemek gerekirse diyet sağlıklı olmak, hoş görünmemize yardımcı olur.Ancak hiç bir koşulda aç kalınarak diyet yapılmamalıdır, çünkü aç kalarak yapılan diyetler diyet sırasında ya da daha sonraları kötü sağlık problemlerine sebep olacaktır, bu yüzden bundan mutlaka kaçınmalısınız.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »