SON YAYINLAR
latest

Saglıklı Diyet İçin Püf Noktalar

Diyetin sağlıklı olabilmesi için öncelikle diyet hızlı olmamalıdır yani bir haftada on ya da on beş kilo verdiren diyet listeleri ile diyet başlanmamalıdır. Öncelikle diyetisyen uzmanlar ile vücut dengesini, sağlığını bozmayacak şekilde, hızlı diyetlerde olduğu gibi başlangıcı şahane, sonu hüsran olmayan sağlıklı bir liste hazırlanmalıdır.  Verilen diyet listesi ile birlikte kişinin uyması gereken birçok kuralları olacaktır. Zafere giden yol biraz kuralcı olsa da, zafer için çok zor olmayan kurallardır.

Suyun hayat olduğu herkesçe bilinir fakat diyet yapan biri için su gün içerisinde iki – iki buçuk litre olacak şekilde tüketmesi başlangıç için yeterli olacaktır. Yenilen besinler uzun süre çiğnetilip, mideye öğütme görevi düşmemesini sağlanması gerekir. Atıştırmadan duramayan ama diyet listelerine uymak isteyen durumda olanlar öğün sayısını arttırmalıdır fakat tabak seçimini küçültmek kaydı ile atıştırma krizlerini yenebilirler ve yemek öğünlerinizin arasına en az bir– bir buçuk saat bırakılması uygundur. Böylece psikolojik olarak diyetin kötü baskısından kurtulmuş olursunuz.

Ekmek kararınızı çok tahıllı ya da çavdarlı, esmer ekmeklere yönelirseniz daha az yiyerek daha çabuk doyarsınız. Az yağlı süt ve süt ürünleri zayıflamanıza yardımcı olacaktır ve bu ürünleri tüketirken kızartma ve sütlü tatlılar haricindeki tatlıları tercih etmeyin.  Uyku düzenine dikkat edilmesi ve ortalama yedi- sekiz saat uyunmalıdır, çünkü uykusuzluk insanlarda yeme krizlerini ortaya çıkarabilir. Son olarak; egzersiz yapın. Egzersiz zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »