SON YAYINLAR
latest

Un Diyeti Nasıl Yapılır

Unu keserek hazırlanan diyet listeleri aşırı tahıllı ve unlu gıdaların yirmi bir gün boyunca yenmemesiyle yapılan bir uygulamadır. Bu diyetin amacı kişinin kısa zamanda vücudundaki yağları yakarak kilo vermesini sağlamaktır.

Un ile yapılan gıdaların başında ekmek gelir. Çoğu insan ekmek yemeden doymadığını söyler. Ancak bu diyet ile kilo vermeyi deneyen kişiler yirmi bir gün boyunca ekmek, börek, makarna, pasta, bisküvi, helva gibi birçok besin maddesini hayatlarından kısa bir süreliğine çıkarmış olurlar. Vücuda büyük enerji veren unlu gıdaların tüketimi duracağı için belli bir halsizlik ve açlık görülebilir. Bu vücuttaki yağların yakılmaya başlaması ve vücudun kendi kendine yetmeye çalışmasından kaynaklanır. Un diyetiyle birlikte vücutta büyük değişiklikler olur.

Vücudun yağ yapısının altına saklanan kas yapısı ortaya çıkmaya başlar.  Unlu gıdaların hazmı zordur. Vücutta uzun sürede sindirilebilirler. Midede asit toplanmasına neden olduğu için şişlik hissi veren unlu gıdalar uzun süre tok tutar. Ancak tok tutmasının yanında yıllarca vücuttan atılamayacak kilolara, damar tıkanıklıklarına, varislere de neden olabilir. Aşırı unlu gıda tüketimi obeziteye neden olacağı gibi bir anda kesilen unlu gıdaların başka gıdalarla takviye edilmesine dikkat edilmelidir.
Unlu gıdalar besin zinciri içerisinde kalorisi en yüksek ve en çok tüketilen ürünler arasında bulunmaktadır. Bir anda bütün unlu gıdaların kesilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Doktor gözetiminde uygulanması gereken bir diyettir.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »