SON YAYINLAR
latest

Fazla Klilolarınızdan Kurtulun

Kilolarından şikayetçi olan insanlar, genellikle spor yaparak ya da diyetisyenlere giderek çözüm bulmaya çalışırlar. Çok yemek yemeyi severler ve yemekten vazgeçemezler. Aldıkları kalorilerin hepsini yakmakta güçlük çekerler.

Diyetisyenler güzel bir vücut yapı ve beslenme testi yaptıktan sonra, gelen hastalara diyet programlarından bahsederler. Diyet programında dengeli ve düzenli nasıl beslenileceği hakkında bilgiler vardır. Diyet listeleri, kişilerin yeme alışkanlıklarına göre düzenlenir. Çok aşırı derecede yiyen birisine hemen diyet uygulamak zordur. Bu durumdaki kişilere ağır bir diyet yapmak daha büyük hastalıklara yol açar.

Diyet listesi düzenlenirken, her şeyden azar azar yenilmesine dikkat edilir. Vücut için gerekli bütün besinlerin tüketilmesine özen gösterilmeli, sadece tek bir besin tüketilmemelidir. Ayrıca her öğün yemek yenmesi gerekir. Sabah kahvaltısı çok önemlidir ve sağlıklı yapmak gerekir. Süt ve süt ürünleri bol miktarda tüketilmelidir. Karbonhidrat alımına dikkat edilmeli, çünkü kişiler kiloyu karbonhidrattan dolayı aldıklarını düşünürler ve yemeyi bırakırlar.

Bu çok yanlış bir yoldur. Her besine ihtiyacı vardır vücudun. Bol miktarda su tüketilmelidir ve alınan yağların yakılmasında yardımcı olur. Egzersiz hareketler yaparak da vücutta yok olması istenen fazlalıklardan kurtulunur. Kilolarımdan nasıl kurtulacağım diyen  kişiler,  diyetisyenlerde diyet listesi oluşturarak ve bu listelere düzenli bir şekilde uyarak kurtulurlar. Diyet listesine tam olarak uymayanlar istedikleri sonuca varamazlar ve çoğu zaman daha fazla kilo bile almaya neden olurlar.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »