SON YAYINLAR
latest

1 Ayda 10 Kilo Aldıran Beslenme Programı

Pek çok kişi kilo almak için farklı yöntemler kullanır. Kilo almak amacıyla hazırlanan beslenme programları kalorisi yüksek besinlerden oluşur. Kilo almak için diyet listeleri hazırlanırken, kişinin vücut ölçüleri ve metabolizma hızı iyi bilinmelidir. Bu bilgiler doğrultusuna göre kilo aldıran beslenme programı en ideal şekilde hazırlanır.
Gün içerisinde metabolizma hızı değişken olur. Sabah saatlerinde kişinin metabolizması daha hızlıyken akşam saatlerinde yavaşlamaya başlar. Bu yüzden akşam saatlerinde tüketilen besinler hızlı kilo alma konusunda kurtarıcınız olacaktır. 30 yaşın üzerinde olan kişilerde metabolizma hızı yavaşlamış durumdadır. Bu yaş üzerinde olan kişiler daha çabuk kilo alır. Gün içerisinde harcadığınız kalori miktarından 500 ile 1000 kalori fazlası alınmalıdır. Metabolizma hızına bağlı olarak kullanılan kalori miktarı 2300 ise beslenme programınızdaki besinlerin kalori miktarı 2700 ile 3300 arasında olması gerekiyor. Bu sayede en iyi kilo alma sağlanabilir. 

Kilo Almak İçin En İyi Beslenme Programı Nasıl Olmalı ?


En İdeal Kilo alımı için 3 ana öğün yanında 2 ya da 3 ara öğün yemek tüketilmeli. Beslenme programında karbonhidrat, yağ ve protein içeren besinler kesinlikle olmalıdır. Kilo almak vücudun yağlanması anlamına gelmiyor. Bu nedenle kilo almak için çalışma yaparken spor ve egzersizlere de önem mümkün oldukça önem verilmeli. Bu sayede alınan besinlerdeki kaloriler yağa değil kas kütlesine dönüşerek saglıklı ve fit bir vücut görünümü elde etmeniz sağlanacaktır. 

Tek yönlü olarak beslenmek yerine kilo almak için besin gruplarından çeşitli olarak tüketilmeli. Sağlıklı bir şekilde kilo almak için yapmanız gereken mineral, vitamin gibi değerleri yeterli oranda almanızı sağlayacak besinler seçmelisiniz. Örneğin B vitamini kilo almak isteyenlere yardımcı olacak bir vitamin çeşididir. Sindirim sisteminize zarar vermeyecek ancak kalori değeri yüksek sağlıklı atıştırmalıkları gece saatlerinde tüketerek, hızlı kilo alabilirsiniz.

Kilo almak için besinlerden aldığınız kalori miktarları yetersiz kaldığında kilo almanızı sağlayacak karbonhidrat tozlarından yani gainer tüketebilirsiniz. Süt,e karıştırarak tüketebileceğiniz bu tozların 1 servisinde yaklaşık olarak 350-400 kalori bulunmaktadır. 
Kilo alma yöntemleri arasında bulunan karbonhidrat tozlarını seçerken bilinen firmaları tercih etmelisiniz. Aksi durumda sahte ürünler zarar görmenize neden olacaktır. 

1 Ayda 10 Kilo Aldıran Beslenme Programı Örnek Diyet Menüsü


Sabah Kahvaltısı

- 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez
- 1 tane haşlanmış yumurta
- 70 gr beyaz peynir
- 5 gr tereyağı
- 5 dilim kızartılmış ekmek
- 10 ile 15 adet siyah zeytin
- 1 bardak şekerli süt

Ara Ögün

- 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu
- 4 tane bisküvi

Ögle

-  120 gr haşlanmış et ya da tavuklu patates
-Salata
- 5 ile 6 yemek kaşığı arasında pilav
- 1 tabak sebze yemeği
- Hamur tatlısı ya da 3 tane baklava
- 250 gr yoğurt
- 4 dilim kızartılmış ekmek

Ara Ögün

- 50 gr peynir
- 2 tane meyve
- 2 dilim ekmek

Aksam

- 1 kase çorba
- 100 gr ızgara balık veya et
- 1 porsiyon sebze yemeği
- 3 dilim kızartılmış ekmek
- 1 kase muhallebi veya süslü tatlı
- 8 ile 10 adet kuru kayısı

Gece

- 30 gr peynir
- 1 dilim ekmek
- 1 bardak ballı süt

Hızlı Kilo Aldıran Shake Tarifi İçin Tıklayın
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »