SON YAYINLAR
latest

Etimek Tatlısı İle Diyet Yapın

Kilo vermek amacıyla tatlı ihtiyacını geri plana atan kişilerin hazırlayacakları diyet tatlılar sayesinde, tatlı ihtiyacından da mahrum kalmak mümkün olmayacaktır. Etimek tatlısı ile diyet yapın ve mutlu olun. Etimek tatlısı diyet yapmayanların da beğenerek tükettikleri bir tatlıdır. Bu tatlıyı diyet etimek tatlısı olarak hazırlayarak, sevdiğiniz tatları diyet yaparken de tatma imkanı yakalayın. Tatlının hazırlanışının kolay olması da önemli avantajlarından biridir.


Malzemeler

1 litrelik light süt
2 su bardağı kadar esmer şeker
2 yemek kaşığı oranında tam buğday unu
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı su
Limon suyu (birkaç damla)

Etimek Tatlısı Hazırlanışı

1) Tatlıyı hazırlamak için derin bir tencere kullanılır,
2) Tencereye 1 litre süt, 1 yemek kaşığı tam buğday unu, 1 su bardağı oranındaki esmer şeker eklenir ve karıştırılır,
3) Orta ateşte karıştırılarak karışım muhallebi kıvamına getirilir,

Etimek Tatlısı Şerbeti

1) 1 su bardağı esmer şeker ile 2 su bardağı su tencereye alınır,
2) Karışım 10 ile 15 dakika süresince kaynatılır, limon suyu eklenir,
3) Etimekler borcama ya da servis kabına yerleştirilerek, üzerine şerbet dökülür,
4) Etimekler şerbeti çektikten sonra muhallebi kıvamında olan karışım eklenir,
5) Tercihe göre üzerine mevsim meyveleri eklenebilir.


Etimek tatlısında kullanılan esmer şeker, beyaz şekere göre daha az kaloriye sahiptir. Kalori miktarı düşük olan etimek tatlısı hazırlanışı oldukça basittir. Bir küçük dilimi geçmeyecek şekilde etimek tatlısı ile diyet yapabilir, tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kilo vermek isteyen kişilerin tatlı ihtiyacı hissettiklerinde bu isteklerini bastıramamalarına karşı diyetisyenlerin özel olarak hazırladıkları tatlılar imdatlarına yetişmektedir. 

Zayıflama yöntemleri uygularken güzel tatlardan mahrum kalmamak diyet tatlıları sayesinde mümkündür. Etimek tatlısı herkes tarafından sevilen şekerli bir tatlıdır. Diyet yapan kişiler ise esmer şeker kullanarak, şekerli tatlıdan tüketebilirler. Diyet programlarına uyarak kilo verirken ekstra olarak tüketilen besinlere dikkat etmeye özen göstererek, diyet programınızın dışına çıkmadan, zayıflayabilirsiniz. Özellikle masa başında çalışan kişiler kendilerini stres altında hissettiklerinden tatlı ihtiyacı hissettiklerinde, bunu evlerinde kolaylıkla hazırlayabilecekleri etimek tatlısıyla giderebilirler. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »