SON YAYINLAR
latest

Kalorisi Düşük Diyet Pizza

Diyet yapan kişiler, zayıflama süreçlerinde bazı yemeklerden mahrum kalabiliyorlar. Yüksek kalorili yiyecekler yerine düşük kalori miktarı olan yiyecekleri öneren diyetisyenler, kişinin kısa sürede sağlıklı bir şekilde zayıflaması için bazı gıdalardan uzak durmalarını belirtiyor.

Pizzalar hamuru ve içeriğinde bulunan iç malzemeleriyle kalori miktarı yüksek yiyeceklerdir. Kalorisi düşük diyet pizza tarifiyle, severek tükettiğiniz pizzayı kendiniz yapmanız mümkün olacaktır. Hamur işi yemekleri arasında bulunan ve bir diliminde neredeyse 200-300 kalori bulunduran pizzalar yerine kalorisi düşük diyet pizza hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

. 4 su bardağı tam buğday unu
. 1 tatlı kaşığı kuru maya
. 1 çay bardağı süt
. Yarım çay bardağı sıvı yağ
. 1 adet yumurta
. Tuz

Kalorisi Düşük Diyet Pizza Sosu Malzemeleri

. 1 çay bardağı küp olarak doğranmış domates
. Kekik
. Sirke
. Zeytinyağı

Kalorisi Düşük Diyet Pizza İç Harcı

. Her hamura 1 dilim kaşar gelecek oranda light kaşar
. Mozzarella peyniri,
. Domates



Kalorisi Düşük Diyet Pizza Hazırlanışı 

1) Tam buğday unu, maya, sıvı yağ, süt, yumurta ve tuz karıştırılarak yoğrulur, oda sıcaklığında streç filme sarılarak 1 saat dinlendirilir. Hamurunu kendisi hazırlamak istemeyen kişiler 1 adet tam buğday lavaşı alarak da kalorisi düşük diyez pizzayı yapmaya başlayabilir,
2) Domatesin kabukları soyularak, kekik, sirke ve zeytinyağı eklenerek blenderdan geçirilir,
3) Hamur dört parçaya bölünür ve merdane yardımıyla ince olarak açılır,
4) Blenderdan geçirilen harç hamura yayılır,
5) Mozzarella peynir, light kaşar, domates sos üzerine sırasıyla yayılır,
6) 250 derecelik önceden ısıtılmış fırında kaşar eriyene ve hamur pişene kadar bekletilir,

Tam buğday unuyla kalorisi düşük pizzalar hazırlamak mümkündür. Aynı zamanda tam buğday unu kişide tokluk hissi verecektir. Hazırladığınız lezzetli pizza ile hem pizza yemekten mahrum kalmayacak hem de diyet programınızın dışına çıkmamış olacaksınız. Fazlalıklarından kurtulmak isteyen kişiler lezzetli diyet yemeklerini yerken de zayıflamanın mümkün olduğunu görecekler. Yağlı olmayan ve iştah azaltıcı besinler sayesinde kolaylıkla zayıflayabileceksiniz. Yağ yakmak için yaptığınız sporların yanı sıra yemeklerinizin yağlı olmamasına ve sağlıklı sebzelerden oluşmasına dikkat ederek, ihtiyacınız olan vitaminleri almanız diyet yemekleriyle mümkün olacaktır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »