SON YAYINLAR
latest

Zayıflatan Üzumlü Diyet Kurabiye

Diyet yaparak zayıflamayı tercih edenler, tatlılardan da uzak durarak adeta kendilerini soyutlamaktadırlar. Yalnızca diyetisyenlerinin yardımıyla ya da internet sitelerinde kendilerine uygun diyetleri seçtikten sonra diyet programına bağlı kalmakta, diyetlerini engelleyeceklerini ve kilo vermelerinin önüne geçeceklerini düşündüklerinden özellikle tatlının tadını unutmaktadırlar.

Tatlılar şekerli ve unlu olarak hazırlandığından, diyet listelerinde kesinlikle yasaklı olan yiyeceklerdir. Ancak beyaz un kullanmak yerine kepekli un tercih ederek, şeker ya da tuz kullanmayarak da harika tatlılar yapabilirsiniz. Kurabiye gibi hafif bir tatlı kaçamağı yaparak, kalorisiz tatlı yemenin rahatlığını yaşacağınız zayıflatan üzümlü diyet kurabiye, diyet yapanların hoşuna gidecek bir tattır.

Malzemeler

1 çay bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı fındık yağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 ya da ½ çay bardağı kuru üzüm
Yeterli olacak kadar kepekli un
1 çay kaşığı kadar tarçın

Zayıflatan Üzümlü Diyet Kurabiye Hazırlanısı

1) Malzemelerden yumurta, vanilya, fındık yağı, su ve pekmez karıştırılır ve yavaş yavaş kepekli un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir,
2) Kabartma tozu, tarçın, kuru uzum ilave edilerek hamur bir süre daha karıştırılır,
3) Hazırlanan hamurdan yarım ceviz büyüklüğü olacak şekilde parçalar ayrılır, şekil verilir,
4) Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek, şekillendirilen kurabiyeler dizilir. Önceden ısıtılan 190 derecelik fırında 15-20 dakika kadar kurabiyeler pişirilir.


Diyet yapan sevdikleriniz ziyaretinize geldiklerinde onlara da yapabileceğiniz, kendilerini mutlu hissedecekleri zayıflatan üzümlü diyet kurabiye kalori miktarının az olması sayesinde diyet yapanların tüketebilecekleri bir tatlı türüdür. Aynı zamanda bu kurabiye tazeliğini uzun süre koruyacaktır. Diyet kurabiyeler sayesinde tatlı krizlerinizi bastıracaksınız. Hafif bir kurabiye olması, içeriğindeki kuruyemiş sayesinde enerji depoluyor olmanız ve lezzetinin yerinde olması, kilo verirken tatlıdan da mahrum kalmamanızı sağlamaktadır. 

Kepekli un kullanılarak yapılan diyet kurabiye tüketildikten sonra şişkinlik yaratmayacaktır. Kepekli un sindirimi kolay olan bir besindir. Diyetiniz sona erdikten sonra da sağlıklı yaşamak ve doğru beslenmek adına yapabileceğiniz zayıflatan üzümlü diyet kurabiye, verdiğiniz kiloları tekrar almamanızı ve tatlı isteğinizi bastırmanızı sağlayacaktır. Zayıflama yöntemleri sayesinde kilo verdikten sonra diyet sırasında dikkat ettiğiniz noktalara dikkat etmezseniz, kısa zaman içerisinde tekrar kilo almaya başlayabilirsiniz. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »