SON YAYINLAR
latest

1 Haftada 3 Kilo Verdiren Alkali Diyeti

Vücudun belli bir dengede olmasını sağlayan, sağlığı olumlu yönde etkileyen ve vücut sisteminin düzene girmesini sağlayan alkali içeren besinlerle yapılan diyetle 3 kilo vermeniz mümkündür. Tüketilen gıdaların asitli veya asidik olması, farklı etkilere neden olmaktadır. 
Asitli besinlerle beslenen bir vücutta asit oranı artar ve asidin fazlası insan sağlığını olumsuz yönde etkiler. Normal insan vücudunun alkali değeri 7.4 pH’dır. Vücudun alkali değeri korunmaya çalıştığında, daha sağlıklı bir yaşam süreceksiniz.

İnsan vücut yapısı gereği beslenmesini alkali olarak sağladığında zararlı gıdaları almamış olacaktır. Böylece vücudun normal dengesi korunarak kilo almanın önüne geçilecektir. Fazla kilosu olan kişilerin alkali gıdalarla beslenmesi sonrasında kilo vermeye başlandığı gözlemlenmiştir. Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin çalışmaları sonrasında bulunan alkali diyet yönteminden olumlu yanıtlar alınmıştır. Alkali diyetinin önemli noktası alkali gıdalarla beslenmenin yanı sıra alkali su içmektir. Asidik gıdaların metabolizmayı yavaşlattığı bilindiğinden, alkali gıdalarla metabolizma hızında artış görüldüğü sonucuna varılmıştır.

Alkali Gıdalar Hangileridir

-Ispanak
-Brokoli
-Kırmızı ve kara turp
-Nane
-Isırgan otu,
-Çörek otu
-Hurma
-Hindibağ
-Kuşkonmaz
-Salatalık
-Zeytinyağı
-Karbonat
-Pazı
-Buğday çimi
-İşlenmiş doğal tuz

Alkali Diyeti Nasıl Yapılır

Kahvaltı: Günün ilk öğününde tüketebileceğiniz besinler tuzsuz siyah zeytin, tereyağı, üzüm pekmezi ile tahin, sarı ve kırmızı meyveler, 4 yumurtanın beyazı, 2 dilim glütensiz karabuğday ekmeği, salatalık, bitki çaylarıdır. Bu gıdalar kahvaltıda tüketilebilecek alkali türünden besinlerdir.

Öğle: Buhar ya da haşlama yöntemi kullanarak pişirilen sebzeler, ızgara tavuk ve hindi eti, glütensiz makarna, kabuklarıyla haşlanmış patates, baklagiller, çiğ sebze, mevsim salataları, balık çeşitleri öğle yemeğinde tüketilebilir.

Ara Öğün: Yeşil çay ve alkali su ara öğün için tercih edilmelidir.

Akşam: Zeytinyağıyla hazırlanan yemekler, haşlanmış sebzeler, hindi eti, haşlanmış somon balığı tüketilebilecek yiyeceklerdir.
Akşam yemeğinizi 8’i geçmeyecek şekilde tüketme özen göstermelisiniz. Hızlı kilo verdiren diyet alkali diyetini spor ile desteklemeye özen göstermelisiniz. Akşam yemeklerindeyse protein içeren besinler tercih edilmemeye özen gösterilmelidir.

Alkali Su Tarifi

Alkali su hazırlanırken 2 litre su hazırlanmalıdır. Suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar İngiliz karbonatı eklenmelidir. İngiliz karbonatı bulamadığınızda normal karbonat da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız alkali suyun içerisine bal ya da limon ekleyerek tatlanmasını sağlayabilirsiniz. Şok diyet programı içerisinde bulunan alkali su, kilo vermenizde en önemli yardımcınız olacaktır. Karbonat alkali gıdalar arasında bulunur ve vücudun normal pH değerini korumaya yardımcı olur. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »