SON YAYINLAR
latest

15 Günde 5 Kilo Zayıflatan Diyet Listesi

Aç kalmadan ve çok zaman kaybetmeden kilo vermek isteyenler için 15 gün ideal bir zaman dilimidir. 15 günde 5 kilo zayıflatan diyet listesi, düşük kaloriye sahip besinleri içermektedir. Belli bir kaloriye bağlı olarak yapılan 15 günlük diyet programı için metabolizmanın düşmesine neden olabileceğinden, bitki çaylarından yardım alınabilir. 


Uygulama aşamasının 15 gün ile sınırlı olduğu bilinerek diyet programına devam edilmelidir. Diyet süreci boyunca kurallara nizami bir şekilde uyularak, gün içerisinde en az 15 dakika kadar evde yada dışarıda hafif egzersiz programları yapılarak, zayıflama süreci hızlandırılabilir. 

15 Günde 5 Kilo Zayıflatan Diyet Listesi

Sabah: Yaklaşık iki hafta süren bu diyet yönteminde sabahları tüketebileceğiniz gıdalar arasında domates, salatalık, biber, yeşillik, 1 dilim az yağılı beyaz peynir, 5 adet zeytin, 1 dilimden fazla olmamak kaydı ile kepek ekmeğidir. 15 gün boyunca bu besinlerden seçimler yaparak kahvaltınızı küçültebilirsiniz.

Öğle:
 15 gün boyunca öğle yemeklerinde hafif yiyecekler tercih edeceksiniz. Bu öğün için seçebileceğiniz yemek tercihleri arasında ton balıklı salata tercih edilebilir. Ayrıca 100 gr tavuk ile yanında yeşil salata, 3 adet ekmek içi eklenmeden hazırlanmış köfte. Ispanak ya da semiz otu yemeği hazırlanarak yanında yoğurt tüketebilirsiniz. Bunlara ek olarak 1 adet yumurta ve az yağ ile hazırlanmış menemenin yanında, 1 bardak tuzsuz ayran tüketebilirsinizHızlı kilo verdiren diyet süresince bu yemek çeşitlerinden birini seçerek beslenmelisiniz. 

Akşam: Bu öğünde seçebileceğiniz yemekler ise, 1 porsiyon sebze yemeğinin yanına yoğurt ile 1 adet mevsimin meyvesi ilk sırada bulunuyor. Haşlanmış veya ızgara balık ile yeşillik salatası yada 1 porsiyon yağ olmadan hazırlanan makarna ile bol yoğurt. Izgarası yapılmış et ya da tavuğun yanına yeşillik salatası hazırlayabilirsiniz. Bu örnek diyet yemeklerinden herhangi birini 15 gün boyunca değiştirerek pişirebilirsiniz. 

Ara Öğün: Gün içerisinde metabolizma hızının düşmemesi için 2 adet ara öğün yeme şansınız bulunuyor. Sabah kahvaltısı ile öğle yemeği, öğle yemeği ile akşam yemeği arasında ara öğün hakkınızı kullanmanız önerilir. Akşam yemeğinden sonra yemek yememelisiniz.

Ara öğün için 1 porsiyon elma tüketebilirsiniz. Elma lifli meyveler arasındadır ve tok kalmanızı sağlar.

Kalorisinin olmaması da büyük bir avantajdır. Yarım kase yağsız yoğurt veya yarım bardak süt ile tüketilen meyve sayesinde meyvenin şeker oranı en aza inecektir. 

15 Gün Boyunca Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

1) Diyete devam edilen gün sayısı boyunca metabolizma hızının artması için bitkisel çaylar tüketilmesi yararlı olacaktır. 
2) Ara öğünler, listede yer alan besinler tarafından karşılanmalı ve dışına çıkılmamalıdır.
3) Çay, kahve tüketimi yapanlar şeker kullanmamalıdır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »