SON YAYINLAR
latest

Hızlı Kilo Vermeyi Saglayan Tavsiyeler

Vücut ölçülerinden rahatsızlık duyan ve daha kaliteli bir yaşama sahip olmak isteyen kişilerin kendileriyle ilgili verdikleri en önemli karar fazlalıklarından kurtulmak için yapılan kilo verme yöntemleridir. 


Hızlı kilo verme tavsiyeleri arayanların öncelikle unutmaması gereken nokta aç kalmadan kilo vermeye çalışmaktır. Açlık vücudun güçsüz düşmesine ve farkında olmadan hastalıklara yakalanma riskinin artmasına neden olur.



Hızlı Kilo Verme Önerileri

Yavaş Tempoda Yürüme: Kilo vermek amacıyla yürüyüş yapan kişilerin pek çoğu hızlı tempoda yürüyüş yapmaktadır. Ancak bu yöntem uygulamaların başında işe yarıyor olsa da sonrasında zayıflamanın duraksamasına neden olmaktadır. Yavaş tempolu yürüyüşler sayesinde daha hızlı yağ yakmaya başlayacak ve vücudun karın, kalça, basen gibi yağ birikiminin fazla olduğu bölgelerde yağlanmaların önüne geçebilirsiniz.

3 Ana Öğün 1 Ara Öğün: Vücudun sağlıklı bir şekilde beslenmesi için gün içerisinde 3 ana öğün 1 ara öğün yeterli bir beslenme şekli olacaktır. Öğünlerin sayısı arttırıldığında leptini olarak adlandırılan tokluk hissi sağlamaya yardımcı olan hormon istenilen oranda çalışmaz ve yemek yeme ihtiyacı hissedilir. Hızlı kilo vermek isteyen kişilerin metabolizmalarının düzene girmesi için 4 öğün yeterli olacaktır.

Ara Öğün: Ara öğünlerde Antep fıstığı tüketebilirsiniz. Ara öğünde 15 adetten fazla olmayacak şekilde tüketilen Antep fıstığı sayesinde tokluk hissi yaşanacaktır. Kilo vermede stres büyük bir engeldir. Antep fıstığı kilo vermeyi engelleyen stresin da ortadan kalkmasını sağlayacaktır.


Çorba Tüketimi: Diyet yaparken haftanın iki günü akşam öğünü için metabolizmayı hızlandırmaya yönelik çorba tüketilmesi hızlı kilo verme önerileri arasında bulunur. Zayıflama amacıyla diyet ve spor yapan kişilerin vücutları duraksama evresine girebilmektedir. Metabolizmayı hızlandıracak çorba tüketilerek bu sorun ortadan kaldırılabilir. Hazırlayabileceğiniz çorba örneği olarak 2 orta boy kabak, 1 orta boyda tatlı biber ve domates, 1 küçük boy kuru soğan, yarım demet maydanoz ile 1 yemek kaşığı sıvı yağ yeterli olacaktır. Tüm malzemeler doğrandıktan sonra düdüklü tencerede pişirilir. Ilık halde taze nane ile birlikte blenderdan geçirdikten sonra çorbayı tüketebilirsiniz.

Tuz Kullanımı: Kilo kaybetmek isteyen kişilerin tuz tüketimini azaltması yararlı olacaktır. Besinler içeriğinde tuz bulundurmaktadır. Fazla tüketilen tuz suyun vücutta tutulmasına neden olur.

Öğle ve Akşam Öğünleri: Öğle saatlerinde tüketeceğiniz besinler sebze ağırlıklı, akşam saatlerinde tüketeceğiniz besinler protein ağırlıklı olduğunda hızlı bir şekilde kilo kaybı sağlanacaktır. Sürekli sebze ile beslenerek kilo vermeye çalışan kişiler sağlıklarını tehlikeye atmakla beraber kilo vermenin duraksamasına neden olacaktır. Bu nedenle sebze ve protein olarak iki farklı besin öğeleriyle beslenmek hem kilo kaybını hızlandıracak hem de duraksamayla karşılaşmamanızı sağlayacaktır. 

Yaglardan Kurtulmanızı saglayan Liposuction Uygulaması İçin Tıklayın
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »