SON YAYINLAR
latest

Sogan Diyeti İle Hızlı Zayıflayarak Kilo Verin

Kilo vermek için uygulanan çok sayıda kür ve yöntem bulunuyor. Bunlar arasında bulunan soğan diyeti zayıflamada etkili bir yöntemdir. Soğan sağlıklı bir vücut için sayısız yarar sağlarken, zayıflama konusunda da yardımcınız olacaktır. Diyetisyenler soğanın suyu çıkarılarak oluşturulan kürün, kilo verme konusunda etkili olduğunu belirtiyor. Tüketimini yaptığınız soğan sayesinde vücuttaki toksinler atılmakta ve metabolizma hızlı olarak çalışmaktadır. Bu sayede fazlalıkları eritmek daha kolay hale geliyor. Kalıcı kilo verme yöntemi olan soğan diyeti, bitkisel zayıflama yolları arasında da bulunuyor.

Soğan Kürü Nasıl Hazırlanır?

Soğan Kürü İçin Malzemeler
-1 litre su
-2 adet orta boy soğan

Hazırlanışı: 1 litre su kaynatılır ve soğanlar kabuğu soyularak 4 parçaya bölünür. Bölünen soğanlar kaynatılan suya atılır. 5 dakika daha kısık ateşte kaynatılmaya bırakılır. Kaynaması sona eren soğan suyu ılıdıktan sonra yemek yemeden 20 dakika öncesinde aç karına içilir. Bu sayede iştah kesilir, metabolizma hızlanır ve zayıflamada büyük katkısı olur. Soğan diyeti ile zayıflama sağlanabilmesi için 6 ila 8 hafta boyunca diyete devam edilmelidir.
Soğan kürü yapılarak tüketilebileceği gibi çorbası yapılarak da içilebilir.

Soğan Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler
-6 adet orta boy soğan
-İsteğe bağlı olarak yarımşar kilo iki farklı sebze
-Yağsız et suyu
-Limon ve baharat

Hazırlanışı: Soğan çorbası yapılırken tüm malzemeler doğranır ve isteğe bağlı kıvamda su eklenerek düdüklüde pişirilir. Çorba hazırlanırken bitkisel ya da hayvansal yağ eklenmemelidir.

Soğan Çorbası Diyeti Uygulaması

Her sabah: 50 gr beyaz peynir ve şekersiz çay tüketilir.

1.Gün
Öğle ve Akşam: Meyve tüketimi serbest olmakla beraber bir kase soğan suyu çorbası tüketilir.

2.Gün
Öğle ve Akşam: Yağsız ızgara et ve bir kase çorba soğan suyu tüketilir.

3.Gün
Öğle ve Akşam: Pirinç lapası, meyve ve bir kase soğan suyu çorbası içilir.

Soğan diyeti uygulamasında çorba yöntemi kullanıldığında çorbayı 3 günlük diyetler halinde hazırlayarak tüketmeli ve 3 gün sonrasında birer gün ara vererek 6 hafta boyunca devam edilir. 8 hafta sona erdikten sonra isteğe bağlı olarak 10 gün aradan sonra yeniden başlanabilir.

Soğanın suyunun bilinen diğer yararları arasında sivilce tedavisinde uygulanması ve saç dökülmesi, cilt lekeleri tedavisinde kullanılmasıdır. Vücut için sayısız yararı olan soğanın zayıflamadaki etkisinden de yararlanılmaya başlanmıştır. Soğan diyeti ile hızlı zayıflama mümkün oluyor. Soğan suyunun antioksidan özelliğinin olması, vücudu temizlemesi ve doğal antibiyotik olarak değerlendirilmesi sayesinde sağlıklı zayıflamadaki etkisi oldukça fazladır. 

Yag Yaktıran Kış Çorbası İçin Tıklayın

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »