SON YAYINLAR
latest

10 Günde 4-5 Kilo Zayıflamak Mümkün Mü?

Kilo problemi olan kişiler, her zaman fazlalıklarından kurtulmak için aceleci davranır, bazen sonunu düşünmeden, sağlık problemlerinin olup olmayacağını bilmeden, aç kalarak yemek yemeden kilo vermeye çalışır. Fakat en sağlıklı kilo verme yöntemi, uzun vadeli olan ve diyete ek olarak spor yapma alışkanlığı ile çaba gösterilen yöntemdir.

Günümüzde, internette, sosyal medya platformlarında, televizyonlarda, dergiler, gazetelerde 10 günde 5 kilo verdiren diyet, 1 haftada 5 kilo verdiren diyet listesi, günde 1 kilo verdiren diyet gibi söylentilerle karşılaşmaktayız. İnsan vücudu için genelleme yapmak doğru olmaz. Gerek tıpta gerekse diğer alanlarda insan vücudunun benzersiz olduğu gerekçesiyle çeşitli çalışmalar tüm insanlık için genellenememektedir. Diyet programlarının da herkes için aynı etkiyi vermediği açık ne nettir. Fakat kişisel diyet listeleri ve diyetisyenlerin vücut ölçülerinize bağlı olarak sizler için önerdiği diyet listeleri, net bir sonuç verebilir. Bu nedenle 10 günde zayıflamak ve 5 kilo vermek mümkün mü sorusuna net bir cevap veremeyiz.

Kilo verme amacı içerisinde olan kişiler için önerdiğimiz püf noktalar

1) Özellikle spor yapmak, hazır gıdalardan ve fastfood ürünlerinden uzak durmak, 

2) Düzenli bir uyku düzeni kazanmak, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durmak, 

3) Akşam saat 23:00 ile gece 02:00 arasında büyüme hormonunun salgılandığı gerekçesiyle bu saatlerde uyanık kalmamak, 

4) Eğer imkanınız varsa öğle saatlerinde 50-60 dakika kadar uyumak, 

5) Akşam yemeklerinden sonra tempolu koşu yapmak, 

6) Yağlı ve tuzlu gıdalar tüketmemek gibi birçok kritere dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Belirtmek istediğimiz bir husus da hızlı zayıflatan diyet listesi gibi hedefinize yönelik uygulamaları en fazla 1 hafta 10 gün kadar uygulamanızdır. Uzun vadede bu programlar size yarardan çok zarar getirecektir.

10 günde zayıflatan diyet listesi için dikkat edilmesi gerekenler

1) Diyet listeleri uygulanırken, programın dışına çıkmamak, eğer listedeki yiyecekleri bulmakta güçlük çektiğimiz zamanlar olursa, alternatif yiyecekleri kalori değerlerine göre seçmek gerekir. 

2) Vücudun günlük ihtiyaç duyduğu ve zinde kalabilmesini sağlayan protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral gibi besin piramidinin önemli seçeneklerini tüketmeli, herhangi bir şekilde aç kalmamalıyız. 

3) Açlık çekmek, kilo vermeyi sağlamaz. Yalnızca vücudun güçsüz düşerek, diğer sağlık problemlerinin meydana gelmesine neden olur. 

4) Hızlı kilo verme amacı içerisinde olan bireylerin, yediklerine ve içtiklerine dikkat etmesi yalnızca yeterli değildir. 

5) Yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek için hazır gıdalar tüketenler, spor yapamayanlar, eve geldiği gibi yatanlar ve su yerine başka içecekler tüketenler, kilo verme amaçlarına ulaşamazlar. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »