SON YAYINLAR
latest

Liposuction İle Yaglardan Kurtulun

Liposuction nedir?
İnsanlar sağlık açısından da, estetik açıdan da belli başlı noktalara dikkat ederler. Daha çok fazlalık kiloların olması ile beliren sağlık sıkıntıları ve görüntü bozuklukları spor yaparak, dengeli beslenerek, diyet programları uygulayarak düzeltilebilir. Genel vücut hatları da bu şekilde daha biçimli ve daha normal hale gelebilir. Ancak kimi zaman da ne yapılırsa yapılsın bölgesel yağlardan kurtulmak imkansız hale gelir. Biriken yağ dokuları insanları zor duruma sokabilir.
Öyle ki, spor sonucunda incelen çoğu bölgenin aksine belli başlı yerlerin kalın halde durması insanları bu yönde bazı uygulamalara yönlendirir. İşte bu noktada da liposuction yani yağ aldırma devreye girer. Zayıflamak ya da kilo vermek için değil, ancak bölgesel yağlardan kurtulmak adına yapılan bu uygulamalar söz konusu uygulama alanındaki yağ dokunun inceltilmesine ve vücuttan atılmasına yaramaktadır.
Liposuction nerelere uygulanabilir?
Vücudun belli başlı noktaları yağ depolamaya müsaittir. Özellikle de karın çevresi, bel, kalça ile dizler bu anlamda öne çıkar. Ne kadar spor yapılırsa yapılsın veyahut önlem alınırsa alınsın bu bölgelerdeki yağ doku birikmeleri sağlık açısından da kişiyi riske sokar. Görüntü olarak ise söz konusu yağların estetiği bozduğu fark edilebilir. Örnek olarak bacakların az yağlı, ancak karın bölgesinde kalın bir yağ tabakası bulunan vücutlarda yağ birikmelerinin rahatsız edici görüntüsü rahatlıkla görülür. Basen oluşumu, fiziksel görüntüyü bozar. İşte bu gibi durumlarda vücudun uyumu, bölgesel yağ kalınlığının ayarlanması gibi ihtiyaçlar duyulur. Liposuction da tam olarak bu işe yaramaktadır.
Liposuction uygulaması yaygın ve oldukça basittir
Estetik cerrahlar tarafından uygulanan lipopsuction işlemlerinde uzmanlar ile hastalar uygulama öncesinde bir araya gelirler. Bu görüşmelerde kişilerin rahatsızlıkları, nasıl bir yöntem izlenebileceği, ameliyat hakkında genel bilgiler ve gidilecek yol haritası konuşulur. Atılacak adımlar ile ilgili hasta ve uzman beraber karar verirken, hangi bölgelerden ne kadarlık bir yağ çekimi yapılacağı da yine burada konuşulur. Uzman tarafından herhangi bir risk belirlenmemiş ve diğer tüm detaylarda da karşılıklı mutabakat sağlanmış ise uygulamaya geçilir.
Temel olarak basit, uygulama anlamında da yaygın şekilde değerlendirilen liposuction fazla yağ hücrelerini belirlenen bölgelerden alır. Yağların parçalanması ile kanallardan dışarıya bu yağ parçaları atılır. Bu ameliyatlar tam teşekküllü hastanelerde uygulanmalıdır. Yaklaşık olarak da 1 ila 2 saat arasında bir süre içinde ameliyat bitirilir.
Öte yandan ameliyat sonrasında hemen taburcu edilmek, birkaç saat içinde hareketli yapıya yeniden kavuşmak mümkün olur. Ancak yine de zorlayıcı hareketlerden kaçınmak şarttır. Bununla beraber eriyen dikiş ipleri kullanılırsa dikiş alınması ile uğraşılmaz. Bandaj yardımı ile de ameliyat izleri sarılır. Liposuction sonrası 1 ay kadar da korse kullanmak gerekir. İzlerin de en küçük ve en az şekilde ortaya çıkması için uğraşılır, bu konuda iz oluşumu minimize edilir.
Sonuç olarak; kilo verme sonucu vücutta kalan yağlar varsa, bunlar liposuction ameliyatı ile ortadan kaldırılabilir. Yani sanıldığı gibi liposuction bir zayıflama yöntemi değildir.
Doktor Defne Erkara ve liposuction tedavisi hakkında daha bilgi almak için : http://www.defneerkara.com
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »