SON YAYINLAR
latest

Göbek Eritme ve Zayıflama Yöntemleri

Kilo problemi günümüzde sadece bayanlarda değil; aynı zamanda da erkekler için de bir sorun halini aldı. İnsanların büyük bir kısmı kiloları ile uğraşmaya devam ederken; aslında bayanlar açısından daha zor durum olduğunu görürüz. Bir kıyafet giymek istediklerinde, her istediği kıyafet modelini giymekte zorlanmalarından dolayı daha fazla strese girerler. Kıyafet almak için giyim mağazasına gittiğinizde kendinize uygun modeli beğenseniz bile, size olacak bedenini bulamadığınızda büyük üzüntüler yaşamaya başlarsınız. Sosyal ortamda da eğer arkadaşlarınız genelde ince yapılara sahip bayanlarsa onlar sizi dışlamasa bile siz kendinizi dışlanmış hissedersiniz. Bu tür; psikolojik ve sosyal sorunları yaşamamak, mutlu bir hayata merhaba demek için göbek eritme ve zayıflama yöntemleri içerisinden kendi yönteminizi hazırlamanız lazım.

Yağlar Neden Göbek Bölgesinde Birikirler?

Bayanların ve erkeklerin ortak kilo alma noktaları göbek bölgeleridir. Alınan kaloriler gereğinden fazla olduğunda vücudunuzda yağ birikimine sebebiyet verir. Genelde vücut yağlarının toplandığı alan da göbek olduğu için binlerce kişi göbek eritme için çeşitli araştırmalar yapmaya başlarlar. Bu birikmenin temel nedeni ise; göbek bölgesinde oluşan yağların temel hareketler ile erimemesidir. Yürüyüş yaparken, bisiklete binerken ya da bir yerden başka bir yere giderken vücudunuzdaki birçok bölgeyi çalıştırmanıza rağmen göbek bölgesinde yer alan kaslar temel değil; özel hareketler neticesinde çalışır. Siz de bu özel hareketleri yaparak göbek eritme ve zayıflama yöntemleri konusunda ilk adımı atmış olursunuz.

Erkekler ve Kadınların Ortak Derdi Göbek Eritme

Zayıflama deyince genellikle bölgesel anlamda biriken yağlar ve aynı zamanda da fazlalıklar meydana gelir. Örneğin; basen eritme dediğimizde erkeklerin bu sorunla fazla karşı karşıya kalmadığını görürüz. Oysa göbek bölgesi denilince hem erkeklerin, hem de bayanların ortak derdi haline gelen bir noktaya değiniriz. Erkeklerin kas dokuları daha sert bir yapıya sahip olduğundan dolayı göbek yağlanması sorunu en çok bayanlarda gözlenir. Ancak; yine de hem bayanların, hem de erkeklerin başvuracağı yöntem egzersizdir. Egzersiz ve özellikle de karın kaslarını çalıştıran spor hareketleri yapmanız halinde göbek eritme ve zayıflama yöntemleri konusunda derin bir düşünceye dalmanız gerekmez.

Bölgesel Zayıflamada Göbek Eritme

Bölgesel zayıflama; vücudun herhangi bir ya da iki farklı bölümünden rahatsız olan bireylerin o bölgeleri zayıflatmak için kullandığı yönteme verilen isimdir. Örneğin; baseninin geniş olduğunu düşünen ve diğer bölgelerini beğenen kişiler basen eritme diyeti ya da basen eritme egzersizleri yaparlar. Günümüzün en çok sorun edilen bölgesi de göbek bölgesidir. Bayanların ve erkeklerin korkulu rüyası haline gelen ve herkesi düşündüren göbek yağları her ne kadar zor bir şekilde erise de imkansız değildir. Yağlarınızı eritirken yapmanız gereken temel egzersizler vardır. Bu egzersizleri uygulamanızın ardından bir de diyet eşliğinde muhteşem sayılarda kilolar verebilirsiniz.

Göbek Eritme ve Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Göbek bölgenizde biriken yağlardan şikayetçiyseniz; yapmanız gereken egzersizleri aşağıda sıraladık.

MekikKarın kaslarına yapılan ve hemen herkesin bildiği göbek eritme egzersizini 30 defa yapın.

Topuk Dokunuşu; Bu egzersizde yere uzanın ve başınız yerde olmasın. Bir sağ tarafa uzanıp sağ topunuza dokunun, bir de sol topuğunuza dokunun. Bu işlemi de 30 defa yapın.

Parmak Ucu Dokunuşu; Ayakta 90 derecelik açıyla durun ve sağ elinizle sol parmak uçlarınıza, sol elinizle sağ parmak ucunuza dokunun. 30 kez tekrarlayın.

Göbek bölgenizde oluşan yağları yok etmek için göbek eritme ve zayıflama yöntemleri arasından diyeti asla unutmayın. Öğün atlamadan ve 2 litreyi aşmayacak şekilde su için. Yoğurt, süt ve tarçını menülerinizden eksik etmeyin.

Kaynak; http://www.bodytr.com

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »