SON YAYINLAR
latest

Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Çağımızın sorunlarından biri olan saç dökülmesi ve kellik daha çok erkeklerde görülse de kadınlar da bu sorundan şikayetçi olabilmektedirler. Saç dökülmesi genetik faktörlere, kişinin geçirdiği hastalıklara veya çeşitli çevresel faktörlere bağlı olabilir. Saç ekimi, burun estetiği ile birlikte en fazla yapılan estetik operasyonlar arasında yer almaktadır.
Günümüzde hastalara saç ekimi yapılırken FUE ve FUT tekniklerinden faydalanılmaktadır. Bu iki teknikten en fazla kullanılanı ise FUE tekniğidir. Bunun nedenlerinden birisi de FUE tekniğinde diğer teknikte olduğu gibi uzun kesiklerin yapılmamasıdır. FUE tekniğinde seçilen bir kulağın hizasından başlayarak baş bölgesinin arka tarafı ve enseden diğer kulağa kadar ki alandan alınan saç kökleri hastanın saçsız alanlarına eklenir.  Saç ekimi işleminde liposuction uygulamalarında olduğu gibi lokal anestezi kullanılmaktadır.FUE tekniği ile yapılacak operasyonlardan önce hastaların saçları çok kısa olacak şekilde kesilmektedir. Daha sonrasında bir motora bağlı olan yuvarlak bir bisturi saçın kesildiği bölgelerden çok fazla mikrogreft çıkarır. Alınan bu mikrogreftler tiplerine bağlı olarak farklı farklı gruplara ayırılır. Ekime hazır hale getirilen saçlar saç bulunmayan alanlara açılan oldukça küçük yarıklar içerisine farklı teknikler ile yerleştirilir.

Bu teknik sayesinde hem saçın çıkış yönü ayarlanır hem de iyi bir şekilde saçların ekilmesi sağlanır. Bu saçların uzadığında elde edilen görüntü hem estetik hem de doğal görülür. Saç ekimi yapılırken ilk 2 – 3 saat süresince greftler alınmaktadır. Bu süreçte hastanın yüzüstü yatması istenir. Greftlerin alımı tamamlanır sonrasında ise hastada ekim sürecine geçmeden önce hasta yemek yiyebilir. Bu alımdan sonra hastalarda ekim süresi Greftlerin miktarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ekim yapılırken hasta sırt üstü ve biraz yüksek bir pozisyonda yatar. Ekim işlemi tamamlandıktan sonra ekim yapılan alan açıkta bırakılır. Saçsız alanlar için greft veren alan ise daha sonrasında açılmak için bir pansuman ile kapatılır. Pansuman ile kapatılan alanda bazen sızıntılar olabilir bu hastalarda sıklıkla karşılaşılan durumlardandır. 


« ÖNCEKİ
SONRAKİ »