SON YAYINLAR
latest

Papaya Maskesi İle Cilt Guzelligi

Cildinin her zaman parlak ve güzel olması herkesin hayalidir. İşte bu parlaklığı cilde kazandırmak için tropikal bir meyve olan papayayı kullanacağız. Türkiye’de pek bilinmeyen bir meyve olan papaya; yurt dışında “Meleklerin Meyvesi” olarak anılıyor. Ayrıca yurt dışında çok tüketilen ve tercih edilen bir meyvedir.
Papaya meyvesi A, C ve E vitaminleri açısından çok zengindir. Bunun yanında içeriğinde bol miktarda antioksidan vardır. Papaya maske olarak kullanıldığında cildinizin daha yumuşak olmasını sağlar, nemlendirir ve kızarıklıklar, sivilceler ve siyah noktalar gibi cilt hastalıklarının iyileşmesinde büyük rol oynar. Papaya Alfa Hidroksi asidi içerir. Böylelikle ciltte birikmiş olan ölü hücrelerin vücuttan atılmasını sağlar ve cildiniz daha genç bir görünüme sahip olur.

Cilt Güzelleştirici Papaya Maskesi

Malzemeler

¼ olgun papaya
. Yarım çay kaşığı limon suyu
. 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı

1. Miktarını belirttiğimiz papayayı parçalara ayırın ve blendera koyun.
2. Papayanın üzerine yine miktarını belirttiğimiz bal ve limon suyunu ekleyin.
3. Blendera koyduğunuz malzemeleri yumuşak bir kıvam alana kadar blender ile karıştırın.
4. Bu maskeyi cildinize uygulamadan önce yüzünüzü iyice yıkayın ve sonrasında yumuşak bir havlu ile kurulayın.
5. Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. Maskeyi çıkarmadan önce 15 dakika kadar karışımın yüzünüzde kalmasını sağlayın.
6. Ilık su ile yüzünüzü yıkayın ve maskeyi çıkarın. Maske çıktıktan sonra yüzünüze kan dolaşımını hızlandırmak için soğuk su serpin.

Papaya maskesini haftada bir uygularsanız kısa süre içinde cildinizin ne kadar güzelleştiğini fark edeceksiniz.

İpuçları
. Papaya maskesini uygulamadan önce buhar maskesi yaparsanız gözenekleriniz daha da açılacak ve böylelikle maske daha çok etkili olacaktır.
. Maske de kullandığınız papayanın olgun olması; blenderla karıştırırken daha rahat karıştırmanızı sağlar. Bunun yanında olgun papaya kullanırsanız maske daha iyi kıvam alacaktır.
. Maskenin içeriğindeki bal işlenmemiş ve doğal bal olursa etkisi o kadar fazla olacaktır.
. Papayayı sadece maske olarak değil de meyveyi yemek de cildin güzelleşmesini ve yukarıda saydığımız birçok maddenin de gerçekleşmesini sağlar.

2. Cildi Gençleştiren Papaya Maskesi

Bu maskede papayanın yanı sıra salatalık ve muz da bulunuyor. Kullanılan malzemeler sayesinde cilt hem gençleşecek hem de yenilenecek. Papaya cildinizin rengini doğal rengine yaklaştırırken; salatalık kızgın ve yanmış olan ciltleri gevşetir, yumuşatır; muz ise cildin yüzeyinde bulunan pürüzlerin giderilmesini sağlarken cildi nemlendirir ve yumuşatır.

Malzemeler
. ¼ olgun papaya
. ¼ salatalık
. Yarım muz

Hazırlanışı ve Uygulanışı
1. Miktarlarını belirttiğimiz tüm malzemeleri blendera koyun ve büyük parça kalmayana, pürüzsüz hal alana kadar iyice karıştırın.
2. Göz ve ağız çevresini korumaya dikkat ederek karışımı yüzünüze uygulayın.
3. Maskeyi çıkarmadan önce 15 dakika boyunca yüzünüzde kalmasını sağlayın. Süre sonunda maskeyi ılık su ile yıkayarak çıkarın.
4. Maske çıktıktan sonra yüzünüze soğuk su çarpın. Bu uygulama şok etkisi yaratacak ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlayacaktır. Uygulama sonunda yumuşak bir havlu ile yüzünüzü kurulayın.
5. Bu maskeyi haftada bir defa uygularsanız daha genç bir cilde sahip olabilirsiniz!
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »