SON YAYINLAR
latest

Kimyon Zayıflatır mı

Kimyon, yemeklerde kullanılan sıradan bir baharat çeşidi olarak bilinen bir bitki çeşididir. Ancak uzmanların açıklamaları ise kimyonun başka işlevlerine de dikkat çekmekte. Mesela yapılan bir açıklamada, kimyon ve yoğurdun karıştırarak tüketilmesi halinde zayıflamaya yardımcı olacağı belirtildi. 

Kimyon zayıflatır mı, diye hala aklında soru işareti olanlar için bu önemli bilgi dikkate değer. Uzmanların kilo problemi yaşayan 44 kadının üzerinde yaptığı bir araştırmanın sonucuna göre, kimyon ve yoğurt sayesinde zayıflandığı, bu ikilinin zayıflama sağladığı ortaya çıktı.

Kimyonun Zayıflatma Gücü

Birçok hastalığa faydalı olan kimyon bunun yanı sıra, yağ da yakıyor. Bu sayede de kilo problemi olanlar için farklı bir kilo verdirme alternatifi oluyor. Özellikle yaz ayları yaklaşırken herkeste baş gösteren kilo verme telaşına en iyi yöntemlerden biri de kimyon oluyor. Doğal bir karışım sonucunda istenilen kiloya ulaşılması elbette çok cazip gelen bir durum. Kimyonun sindirim sistemini hızlandırma gibi bir gücü olduğu da bilinirse, elbette bu yöntem, diğer kilo vermek için kullanılan yöntemlerden daha da fazla dikkate değer olacaktır.

Peki Kimyon Nasıl Kilo Verdiriyor?

Kimyon doğru kullanıldığında, üç ayda tam 15 kilo verdirebiliyor. Uzmanlarca, bir çay kaşığı kimyon ve yoğurdun karıştırılarak yenmesi durumunda, üç ayda 15 kilonun verileceği belirtiliyor. Yine uzmanlarca yapılan bir başka açıklamada da, kilo kontrolünde, kimyon ve yoğurdun birlikte tüketilmesinin mucizevi etki gösterdiği belirtilmektedir. 

44 kadın üzerinde yapılan araştırmada, kadınlar iki guruba ayrılmış ve bir guruba kimyon ve yoğurt karışımı yedirilmiştir. 3 ay süren bu çalışma sonunda ise kimyonu ve yoğurdu birlikte tüketen kadınların 15 kilo verdiği ortaya çıkarken diğer gurupta ki kadınlardan kimyon ve yoğurt karışımını birlikte tüketen kadınların daha yüksek oranda yağ yaktıklarının ortaya çıktığı belirtilmiştir. 

Kimyonun içerisinde bulunan fitesteroller sayesinde, insan vücuduna etki ettiği ve yağ yakma özelliğinin bulunduğu uzmanlarca belirtilmiştir. Bu sayede de kimyon zayıflatır mı, diye sorular cevabını bulmaktadır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »