SON YAYINLAR
latest

Güzel Görünmek Her Kadının Hakkı

Günümüzün en popüler medikal estetik uygulamalarından biri olan botox cilt kırışıklıklarının giderilmesinde son derece etkilidir. Yaş almaya bağlı olarak derinin bağ dokusunda ve kolajen yapısında zaman içerisinde bozulmalar oluşur. Derinin üst yapısında bulunan kırışıklıklar yani mimik kaslarının aşırı kullanımından kaynaklanan kırılmalar ve çizgilenmeler bu bozulmaların etkisiyle belirginlik kazanır. Yüz bölgesindeki kırışıklıkların oluşumuna neden olan temel etkenler arasında; güneş ışınları, yorgunluk, yaş alma, sağlıksız beslenme, yetersiz cilt bakımı, sigara ve alkol kullanımı sayılabilir.


Botoks yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinin yanı sıra koltuk altı terlemelerinin tedavisinde de sıklıkla kullanılır. Tedavi edici ve koruyucu özelliklere sahip olan botoks yöntemi sayesinde yüz yerleşen çizgilerin açılması mümkün olabilmektedir. Bunun yanı sıra tekrarlayan kas hareketlerine bağlı olarak belirginleşmiş ancak henüz yüze yerleşmemiş olan çizgilerin derinleşmeden düzeltilmesinde de oldukça etkilidir.

Botoks Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Botoks Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen botulinum toksininin enjeksiyonuna dayanan bir medikal estetik prosedürdür. Yapılan enjeksiyon ile uygulama bölgesindeki sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımı engellenir. Sinirlerle sinirlerin bağlantılı olduğu organlar arasındaki elektriksel iletim geçici olarak durdurulur. Sinir iletiminin durmasına bağlı olarak sinirlerle bağlantılı organların işlevi azalabilir ya da tamamen kaybolabilir. Bununla birlikte botoks yalnızca enjekte edilmiş olduğu bölgede etkiye sahiptir. Sistemik olarak tüm kaslara etki etmez.

 

Botoks lokal anestezi altında uygulanan bir prosedürdür. Eğer botoks yöntemi mimik kaslarının hareketlerinin azaltılması amacına yönelik olarak uygulanıyorsa mimik kaslarının içerisine enjeksiyon yapılır. Uygulamadan önce toz halindeki botulinum toksini serum fizyolojikle seyreltilir ve uygulama bölgesine küçük dozlarla enjeksiyon yapılır. 

Meme Estetiği Kadınlar Arasında Çok Popüler

 

Meme estetiği ameliyatları plastik ve estetik cerrahi kapsamında en çok tercih edilen cerrahi prosedürler arasında yer alır. Doğrudan kişinin görünümünü değiştiren meme estetiği ameliyatları kişinin isteğine göre şekillendirilebilmekte olup aynı zamanda memnuniyet oranının en yüksek olduğu ameliyatlar olma özelliğine sahiptir.

 

Dolgun, dik ve vücudun geri kalanı ile orantılı ölçülere sahip göğüsler kadın güzelliğinin şüphesiz en önemli unsurlarından biridir. Yapısal ya da gelişimsel faktörler nedeniyle göğüsleri normal kabul edilenden daha küçük, daha büyük ya da sarkık olduğu takdirde kadınlar yaşam kalitelerini olumsuz etkilemesi olası psikolojik sorunlar ile karşı karşıya kalabilirler. Bunun yanı sıra yaşamlarının farklı dönemlerinde meydana gelen; genetik faktörler, kilo alma, hamilelik, kilo verme, emzirme, hormonal değişiklikler, yer çekimini etkisi ve yaş alma gibi etkenler meme dokusunun formunu kaybetmesine, memelerde aşırı büyümeye ya da sarkmaya neden olabilmektedir. Göğüslerinin istedikleri formda olmaması kadınlarda utanmaya, öz güven eksikliğine, kıyafet seçiminde zorlanmaya, depresyona yani psikolojik sorunlara yol açabilir. Bunlara ek olarak kamburluk, duruş bozukluğu, bel ve boyun bölgelerinde fıtığa kadar ilerleyebilen ağrılar, el ve kol sinirlerinin sıkışmasına bağlı olarak omuz bölgesinde uyuşma, kilo alma ve güç kaybı gibi fiziksel sorunlar yaşanması da mümkündür. Bunların yanı sıra meme kanseri nedeni ile memelerin bir kısmının ya da tamamının alınması da kadınların birtakım estetik ve sosyal sorunlar yaşanmasına neden olabilmektedir.

Meme Estetiği Hayat Kalitenizi Artırabilir

 

Kadınlarda yapısal olarak farklı nedenlerle memeler küçük olabildiği gibi, iki meme arasında boyut farkı ya da asimetri gibi sorunlarla da karşılaşılması mümkündür. Her iki memenin birbiri ile eşit hale getirilmesi ya da hacimlerinin artırılması için başvurulan yöntemlerin başında silikon protezler diğer bir deyişle implantlar gelir. Meme şeklinde hazırlanmış balona benzer yapılar olan meme protezlerinin yuvarlak ve damla şeklinde olan türleri vardır. Meme büyütme estetiği ameliyatlarından önce yapılan değerlendirmeler ve hasta ile doktor arasında olan görüşmelerin sonucunda kadının memesindeki duruma uygun olarak bunlardan birinin seçilmesi gerekir. İmplantın uygulanacağı hastanın 40 yaş üzerinde olması durumunda ameliyattan önce diğer tetkiklerin yanı sıra Mamografi ve ultrasonografi gibi tetkiklerin de uygulanması dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biridir. 


Her ameliyatta söz konusu olduğu gibi meme büyütme ameliyatlarında da birtakım riskler vardır. Ameliyattan sonra kadınlar meme bölgesinde ağrı ve ödem sorunları ile karşılaşabilirler. Ameliyata bağlı olarak kanama ve enfeksiyon oluşması oldukça nadir görülen sorunlar arasında yer alır. Kimi hastalarda ameliyattan sonra meme başlarında azalan ya da artan duyarlılık ve kesi çevresindeki hissizlik gibi durumlar genellikle geçici özelliğe sahiptir.. Meme büyütme estetiği ameliyatları genel anestezi altında gerçekleştirilir. Protezin, hastanın meme yapısı göz önüne alınarak meme dokusunun arkasına ya da pektoral olarak adlandırılan göğüs kasının arkasına yerleştirilmesi mümkündür.

 

Op.Dr.Evren İşçi Kliniği meme estetiği operasyonları konusunda ortaya koyduğu başarılı çalışmalar ile dikkat çekmektedir. Operasyondan önce hastalar ile yapılan detaylı görüşmeler ve tetkikler sonucunda hastanın vücuduna en uygun aynı zamanda da hastanın memnuniyetini en üst düzeyde sağlayacak sonucun alınması için en uygun yöntemler belirlenmektedir. Op.Dr.Evren İşçi Kliniği’nin uzman ekibi ameliyattan sonraki süreci hastalarının en konforlu şekilde geçirebilmesi için gerekli yönlendirmeleri yaparak iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunmaktadır. Siz de operasyon ve operasyon sonrası sürecini en konforlu şekilde geçirmek ve en iyi görünümü yakalamanızı sağlayacak sonuçları almak için Op.Dr.Evren İşçi Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Detaylı bilgi almak için : https://drevrenisci.com/

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »