SON YAYINLAR
latest

Evde Yapılan Yüz Maskeleri

Pahalı ve çok da işe yaramayan cilt maskelerine o kadar büyük meblağlar vermek yerine aynı maskeleri daha ucuza ve daha faydalılarını evinizde bulunan malzemelerle yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Maske Tarifi İçin Malzemeler

. 6-7 adet badem, 
. 1 tatlı kaşığı kadar badem yağı,
. 1 tatlı kaşığı kadar krema ve bir yumurtasının sadece sarısı gerekmektedir. 

İlk olarak altı veya yedi adet bademimizi bir havan yardımıyla toz haline gelene kadar dövün, sonra bir kap içerisinde kıracağınız yumurtanın sarısıyla birleştirin. Bu ikili karışıma diğer malzemelerimiz olan bir tatlı kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı kremayı da ekleyin ve karışım iyice yoğun bir hal alana kadar sürekli olarak karıştırın. Bu maskeyi uyguladıktan sonra on beş veya yirmi dakika bekledikten sonra yıkayıp, durulayın.

Diğer bir maske yapımımız için

. bir orta boy liman, 
. üç çorba kaşığı kadar bir bal ve
. on beş gramda gliserin

Üç çorba kaşığı bal ile sıkılmış bir limon suyunu bir kap içerisinde iyice karıştırın, yaklaşık bir iki dakika sonra karıştırmaya devam ederken gliserini ilave edip bir süre daha karıştırın. Malzemeler iyice birbirine karışana kadar da devam edin. Yapmış olduğunuz maskeyi uyguladıktan on beş dakika sonra iyice kurulayıp, durulayın.

Şimdi vereceğimiz tarifteki karışım aynı zamanda yaz aylarında cildinizin daha hızlı bronzlaşmasını sağlayacak bir özelliği daha da bulunmaktadır. Bu tarif için ise bize gereken malzemeler yine

. bir yumurtanın sarısı, 
. iki tatlı kaşığı kadar doğal yoğurt, 
. bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı 
. beş damla havuç yağıdır

Karışımı hazırlamak için iki tatlı kaşığı yoğurdunuzun içine yumurtanızın sarısını ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın. Bu süre zarfında zeytinyağı ve havuç yağını da iyice yedirecek bir şekilde ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra artık maskenizi uygulayabilirsiniz. Maske yüzünüzde yirmi dakika kaldıktan sonra artık yıkayıp, yüzünüzün hafif nemli kalacağı bir şekilde kuru bir havlu ile temizleyebilirsiniz. Tüm bu maskelerdeki bekleme süreleri cilde göre değişebilir bu yüzden eğer maske yüzünüzde tamamen kuruduğu zaman artık yüzünüzü yıkamanız anlamına gelmektedir.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »