SON YAYINLAR
latest

Cilt Tipine Göre Cilt Bakımı

Cilt bakımı hem kadınlar hem de erkekler tarafından önemli bir konu olarak görülmektedir. Kıyafet seçiminde herkesin farklı tercihleri olduğu gibi cilt bakımında da her birey kendisine uygun olan bakımı seçmelidir. Bu ciltleri şu şekilde sıralayabiliriz; Yağlı, Normal, Kuru, Karma ve Olgun olacak şekilde 5 farklı isim ile inceleyebiliriz.

Yağlı ciltlerin genel özelliği
Bu ciltler genellikle isminden de anlaşıldığı gibi yağlı ve parlaktır. Gözenekler yağ ile doludur. Ayrıca sivilcelerde görülmektedir. Çözüm yolu ise alkollü tonikler ve jel tipi temizleyiciler kullanmaktır. Ayrıca su oranı yüksek olan nemlendiricilerde oldukça faydalıdır.

Normal ciltlerin genel özelliği
Sadece gözenekleri kaplı olan bu cilt tipi, diğerleri arasında problemi en az olan tiptir. Bu cilt için en güzel yöntem süt şeklinde temizleyiciler ve su oranı yüksek olan nemlendiricilerdir.

Kuru ciltlerin genel özelliği
Gözenekleri kapalı olan bu cilt tipinde yağ oranı oldukça azdır. Bu oran az olduğundan derinin üst kısmı sertleşmiş ve hassaslığını yitirmiştir. Bunun en ideal çözüm yolları ise en başta yağ oranı yüksek olan nemlendiriciler, nem ve yağı depo eden maskeler ve süt tipi temizleyicilerdir.

Karma ciltlerin genel özelliği
Cildin belirli bir kısmı yağlı ve kuru olan cilt tipidir. En ideal çözüm yolu ise süt tipi temizleyiciler ve vücut için o ana göre ideal nemlendiricilerdir.

Olgun ciltlerin genel özelliği
Ölü hücrelerin oranı artmakta ve bu ölen hücreler sert bir tabaka olarak cildin üst kısmında birikmektedir. Ayrıca bu bölgelerdeki hücrelerin işlevini daha az performans ile yerine getirmektedir. Çözümü için su içeri nemlendiriciler, e vitamini bulunan kremler ve alkolsüz tonikler kullanmalıdır.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »