SON YAYINLAR
latest

Göz Altı Morlukları İçin Maske

Günümüzde her insanın sorunu olan gözaltı morlukları, çok çeşitli etkenlerden ortaya çıkmaktadır.Teknolojinin ilerlemesi ile beraber birçok işimizi dijital ortamlarda yapmakta ve uzun süre boyunca ekranlara maruz kalmaktayız. Bu durum çeşitli etkenleri tetikleyerek gözaltı morluklarının oluşmasında önemli bir etkiye sahiptir. 

Ayrıca gözaltı morluklarını oluşmasında etkili olan diğer faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz;

. Düzensiz uyku
. Yorgunluk ve aşırı stres
. Yetersiz beslenme
. Regl dönemi ve hamilelik
. Demir eksikliği ve genetik bozukluklar
. Zararlı güneş ışınları ve bazı kozmetik ürünler şeklinde listemizi oluşturabiliriz.

Bu sorun insanın hem görünüşün etkilemekte ve hem de toplumda zorluklar yaşamasına sebebiyet vermektedir. İyi bir görünüş için göz morluklarını tedavi etmek en mantıklı çözüm yoludur. Bu çözüm yolu için hem kişisel olarak hem de profesyonel kişilerden yardım alarak çözmek mümkündür. Ancak gözaltı morlukları daha çok basit kişisel yöntemler ile kolaylıkla çözülmektedir. Şimdi bunun için birkaç maske önerisinde bulunabiliriz.

. Televizyonlarda da çok karşılaştığımız salatalık dilimleri ile kısa çözüm yolu bulabiliriz. Sulu bir salatalık dilimini 10 dakika gözde durdurmak yeterli olacaktır.
. Limon ile beraber domates suyunu karıştırarak pamuk yardımı ile gözaltına sürebilir ve bu işlerimi 2 günde 1 olacak şekilde yapabilirsiniz.
. Soğuk suyla ıslatılmış sallama çayı gözünüzün üstünde 10 ile 15 dakika boyunca bırakın. Morlukları azaltacağı gibi yorgunluğunuzu da alması en önemli ayrıntılardan birisidir.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »