SON YAYINLAR
latest

Ogul Otunun Faydaları Nelerdir

Türkiye’de daha ziyade melisa otu olarak anılan oğul otu sık dallara sahip, beyaz çiçek açan, ince yapraklı, üzerinde hafif tüyler barındıran otsu bitki türüdür. Son derece keskin bir limon kokusuna sahip olan oğul otu tanen, reçine, müsilaj ve uçucu yağlar içermektedir. Ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde üretilen oğul otu pek çok faydası ile ünlü şifalı bitkiler arasında yer almaktadır.

Oğul otu çiçek açtıktan sonra kötü bir koku yaydığı için beyaz çiçekleri açmadan evvel toplanan oğul otu gölgede kurutularak saklanmalıdır.

Oğul otunun faydaları arasında ilk sırayı sakinleştirici etkisi alır. Bu nedenle çeşitli sinir hastalıklarının tedavisinde tamamen doğal olan ve hiçbir yan etkisi bulunmayan melisa çayı tüketimi önerilmektedir. Oğulotu çayı hazırlamak için kurutulan yaprakların normal siyah çay gibi kaynamış sıcak suyun içerisinde demlenmesi yeterlidir. Yarım litre suyun içerisine 2 tatlı kaşığı oğul otu konulması ve 10 dakika beklendikten sonra süzülerek içilmesi gereklidir. Aksi halde otun özü suya tam olarak çıkmayacağı için yeteri kadar fayda alınması mümkün olmayacaktır.

Oğul otu faydaları arasında sakinleştirici etkisinin yanı sıra sinirleri yatıştırması, uyku getirmesi, mide rahatsızlıklarını tedavi etmesi, bağırsak gazlarını sökmesi, migren ataklarına iyi gelmesi, baş dönmesini geçirmesi, baş ağrısına iyi gelmesi, kan şekerini düşürmesi, tansiyonu dengelemesi, nefes darlığını geçirmesi, hafızayı güçlendirmesi, hazmı kolaylaştırması ve soğuk algınlığına iyi gelmesi yer almaktadır. Oğul otu ya da bilinen bir diğer ismi ile melisa otu sakinleştirici etkisi ile depresyon tedavisi gören kişilere önerilmektedir. Kulak çınlaması için de oğul otu kullanımı son derece faydalı sonuçlar vermektedir
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »