SON YAYINLAR
latest

Dukan Diyet Programı

Dukan diyeti Fransız beslenme uzmanı ve diyetisyen Dr. Pierre Dukan tarafından oluşturulmuş bir diyettir. Diyet bir program şeklinde uygulanmaktadır. Dukan diyeti yüksek protein, düşük yağ ve karbonhidrat diyetidir. Diyet listeleri hızlı kilo kaybettiren bir program olarak oluşturulmamıştır. Onun yerine uzun süre korutulabilecek yavaş yavaş verilen kilo hedeflenmiştir. Dukan diyetinin programlara bölündüğünü söylemiştim diyetin birinci aşaması saf protein dönemi olan ''Atak'' evresidir. İçerikte de söylediğim gibi en zengin besinler bu dönemde kullanılır. 

Örneğin; Dana, sığır eti biftek, fileto, kıyma, deniz ürünleri, yağsız süt ve yoğurt, yulaf kepeği bu dönemde kullanılacak besin kaynaklarıdır. Bu dönemde en az 1,5 litre su içilmelidir. Atak dönemi 1-10 gün arasında değişiklik gösterir.

İkinci programımız ''Seyir'' evresidir. Bu dönemde dönüşümlü beslenme vardır. Protein+sebze bu dönem içerisinde amaç kiloyu sabitlemektir. Pişmiş pişmemiş sebzeler bu dönemde baş gösterir. Tek şart bu dönemde nişasta içeren yiyeceklerin yasaklanmasıdır.

Üçüncü programımız ''Güçlendirme'' evresidir. Bu dönemde ise protein ve sebzeleri istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Güçlendirme evresinin süresi kiloya bağlı olarak hesaplanmalı ve uygulanmalıdır. Verilen her 1 kilo için 10 gün olacak şekilde diyetinize devam etmelisiniz. 

Örneğin diyete başladığınızdan beri 15 kilo verdiyseniz 15x10=150 gün diyete devam etmelisiniz.

Dördüncü programımız ''Koruma'' evresidir. İşte bu dönem önemlimi önemli bir dönem olmaktadır. Diyet dönemi tamamlanmış normal yaşama dönülmüş bir dönem olduğundan, bu zamana kadar geçirilmiş evrelerde öğrendiklerinizi bütün hayatınıza yaymanız gereken bir zamandır. Koruma dönemi için önerilerim elbette olacak haftanın 6 günü istediğinizi yiyebilirsiniz, ama bazı gıdaları hayatımızdan çıkardığımızı unutmuyoruz. Her gün en az 30 dakika yürüyün haftada 1 kez tartılarak kilo kontrolünüzü sağlayın… Ve bundan sonra diyet listesine ihtiyaç duymadan istediğiniz gibi besleneceksiniz. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »