SON YAYINLAR
latest

Saglıklı Beslenme Ve Diyet

Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı yaşamak için en gerekli koşullardan bir tanesi aşırı derece yemek yememek ve yediklerimize dikkat etmekten geçer. İnsanlar çok fazla yedikleri için çok aşırı derece de kilo alırlar. Alınan kiloların verilmesi için birçok sağlıklı ya da sağlıksız yollar denenir.

Kilolu insanların en çok istedikleri şey hemen zayıflayıp fit olmaktır. Bu iş istenildiği gibi kolay değildir. Hiç kimse hemen anında zayıflayamaz. Dünyanın en iyi ve en etkili diyetini de uygulasa anında zayıflama gibi bir durumla karşılaşamaz. Spor yapmak, bol miktarda su içmek, dengeli ve sağlıklı beslenmek, diyetisyenlere gitmek  zayıflamamızda yardımcı olacak etmenlerdendir. Diyetisyenlere giden hastalara genellikler diyet listesi verilir. Verilen listeye uyulmaması durumunda tekrar kontrol edilip daha etkin ve uyulabilecek diyet programları yapılır.


Etkin diyet listelerinde her meyve ve sebzenin ya da tahıl ürünlerinin belli zamanlarda belli miktarla yenilerek başlanması ve devam edilmesiyle sonuç alınabilir. Olası bir durum dahilinde diyetten bir şey anlaşılmaz. Sadece protein tüketmek ya da sadece meyve tüketmek çok zararlıdır. Karbonhidrat içeren ürünleri tüketmeyen birçok insanımız vardır. Gerekçe olarak da kilo aldırdığını savunurlar. Fakat vücut belli oranlarda her vitamini almak zorundadır. Zayıflamak için vücudun direncini kaybetmesi yanlış durumlardan bir tanesidir. Gerektiği kadar, alınan ürünlerin vücutta kilo aldırmayacağı diyetisyenler tarafından  açıklığa getirilmiştir. İstenilen sonuca varmak için, diyet listelerinin tam olarak uygulanması ve belli bir zamana kadarda devam edilmesi gerekir .

Birçok yerde diyetle ilgili yazılar ve programlar yayınlanmaktadır. Çok yanlış olmasına rağmen kişilere her diyet programının uygun olduğu gösterilmektedir. Aslında her diyet listesi kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Bunun da belli sebepleri vardır. Örneğin; bir diyet hazırlanacaksa öncelikle kişinin boyuna, kilosuna, daha önce geçirdiği hastalıklara ve benzeri özelliklere bakılmalıdır. Bu özellikler neticesinde kişinin nasıl bir diyet programı uygulaması gerektiğine karar verilmelidir. Bu program sadece o kişiye özel olmalıdır. Başkalarının uyguladıkları diyet listelerinin her bireye uygun olduğunun düşüncesi oldukça yanlıştır. Bu sebeple kişiler mutlaka doktor kontrolünde kilo vermelidirler. Doktor kontrolünde yapılmayan diyetlerde kişiler yağ kaybı değil kas kaybı yaşamaktadırlar. Bu da güçsüz düşülmesine ve yeterince sağlıklı olunmamasına yol açmaktadır. Halsizlik, isteksizlik gibi durumlar ortaya çıkmaktadır.  
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »