SON YAYINLAR
latest

Kilo Aldıran Beslenme Programı

Kilo almak için harcanan zaman ve uygulanan beslenme programları ile saglıklı hacim elde etmek çogu zaman zordur. Saglıklı kilo almak sabır, zaman ve hazırlanan beslenme programlarına tam anlamı ile uymak ile mümkün olabilir. Sizler için hazırladıgımız kilo aldıran beslenme programı ile , kısa süre zarfında kilo artışı saglamanız mümkün olacaktır.Kilo alma yöntemleri arasında en başarılı tavsiyeler olarak bilinen bu programa tam anlamı ile uyulması en önemli kuraldır.


Kilo Almak İçin Günlük Kalori Miktarı Ne Olmalı

Saglıklı bir şekilde kilo almak için 3 ögün olan ana ögünlerinize ek olarak 2 ara ögün ekleyerek vücuda alınan kalori miktarını arttırın. Dogal olarak vücut kalori artışı saglayacagı için kilo alma hızınız artacaktır. Sabaları,kalori degeri bakımından zengin bir kahvaltı ile güne merhaba demek sizi formda tutacaktır. Özellikle süt, bal,reçel,ceviz,fıstık ezmesi, yumurta gibi hem kalori bakımından zengin, hemde protein yönünden doyurucu gıdalar tüketmeye önem verin. 

3 ana ögün olan ögün aralarınızdan yaklaşık 1 saat sonra, ara ögün dedigimiz aperatif beslenme düzenine geçin. Aperatif beslenmelerinizi zengin yag oranı nedeni ile somon balıgı yada protein yönunden zengin kırmızı et ile tamamlayabilirsiniz. 1-2 adet haşlanmış patates ise sizi gün boyu form da tutmaya yardımcı olacaktır. Extra kolori almak için ise yine aperatif saatlerinizde badem, fıstık ve fındık tüketmek size fazladan 300-400 kalori kazandıracaktır.


Kilo Almak İçin Ne Yemeliyiz

Aşagıda listelenen besinleri gün içerisinde tüketmek kilo alma yöntemleri olarak tarif edilen dogal ve saglıklı kilo aldırıcılardır. Bu besinleri hafta boyunca sıklık ile tüketmeye önem verin.

Kilo Almak İçin Sıvı Tüketimi: Özellikle piyasada satılan protein tozları gün içinde bir kaç bardak olarak hazırlanabilir. Şeker oranı nedeni ile bol kalorili meyve suları tüketilebilir. Kahvaltılarda ve gece yatmadan önce tam yaglı süt ile doyurucu etki saglanabilir.

Kilo Almak İçin Sebze Tüketimi: Lifli sebzeler yerine, nişasta oranı yüksek sebzeler ile beslenin. Patates, bezelye,mısır, havuç , pancar, brokoli, karnabahar, kabak gibi nişasta oranı yüksek sebzeler, kalori bakımından zengin oluşu nedeni ile kilo almanızı hızlandırır. En iyi kilo alma yöntemleri arasında yerini almaktadır nişastalı sebze tüketimi.

Kilo Almak İçin Meyve Tüketin: Kalori bakımından zengin içerige sahip olan muz, şeftali, kayısı, erik, ananas, kuru kayısı gibi meyvelerin tüketilmesi kilo almak için dogru bir yöntemdir. 

Kilo Almak İçin Çorba Tüketimi: Yogun sıvı oranı yüksek çorbalar yerine, kremalı, mantarlı ve bol sebze çeşitleri ile hazırlanan çorbaları tercih edin.

Kilo Almak İçin Extra Yagları Tecih edin: Özellikle yemeklerde kullandıgınız sıvı yagların yeine, kalori degeri açısından zengin zeytinyagı kullanın. Günde tükelen 1 yemek kaşıgı zeytinyagı ayda ortalama 1 kilo almanızı saglar. Ayrıca tükelen bu yaglar kilo almanın yanında vüvut için saglıklı beslenmeyi saglar. Akşam yemeklerinizde hazırlayacagınız deniz ürünlerinden bolca omega 6 yag degerini almanız mümkün.

Kilo Almak İçin Protein Agırlıklı Beslenme

Kilo almak için alınan kalorilerin yanında ek olarak protein de almalısınız. Proteinler hücrelerin yapı taşları olarak bilinir. Kilo almak için hazırlanan beslenme programında protein yönlü beslenmenize önem vermezseniz alınan kilolar kaybedilmeye yada kiloların göbekten sarkıp yaglanmasına neden olur. 

Kilo almak için protein yönünden zengin besinler ise

Haşlanmış soyo fasulyesi
Fıstık ezmesi
Et ürünleri
Kümes hayvanları
Ton balıgı veya somon balıgı
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »