SON YAYINLAR
latest

Dukan Diyeti İle Hızlı Kilo Vermek Elinizde

Adını diyeti hazırlayan tıp doktorundan alan Dukan diyeti, son zamanlarda zayıflamak isteyenlerin başvurduğu kilo verme yöntemlerinden biridir. Diyet, protein ağırlıklı beslenmeyi ön görmektedir. Protein ağırlıklı beslenme programına sebze tüketimi de eklenerek kilo vermenin hızlandığı Dukan diyeti, sağlıklı bir şekilde fazlalıklarınızdan kurtulmanızda etkili olacak bir yöntemdir.



Diyet listelerinde karbonhidrat tüketilmemesi gerektiği belirtilirken, Dukan diyetinde vücudun ihtiyaç duyduğu karbonhidrat yulaf ekmeği sayesinde tamamlanmış oluyor. Yulaf ekmeğinin sağladığı yararlar arasında tokluk hissi vermesi, şekeri ve kolesterolü düşürmesi, kalp rahatsızlıkları riskini azaltması sayılabilir. Ataklar halinde sunulan Dukan diyetinin hızlı bir şekilde kilo verilmeye başlandığı aşamalarda tüketilen besinler protein, sebze ve yulaf ekmeği olarak bilinmektedir.

Sağlığınızı ön planda tutarak, dukan diyeti ile hızlı kilo vermek elinizdedir. Diyeti doğru bir şekilde uyguladığınızda hızlı bir şekilde kilo verdiğinizi fark edeceksiniz. Dukan diyeti yapanlar için en önemli özelliğiyse verilen kiloların kalıcı olmasıdır. Aşamalar halinde devam eden diyetin ilk evresinde metabolizmanın şaşırtılma yoluna gidilmesidir. Bu aşamanın süresi verilmek istenilen kiloya göre değişkenlik gösterecektir. Örnek verecek olursak 5 kilo vermek isteyen kişi atak aşamasını 3 gün sürdürmekte, 5 ile 10 kilo verilmek istenirse 5 gün sürdürülmekte ve 10 ile 20 kilo vermek amaçlanıyorsa 10 gün boyunca atak evresine devam edilir. 

Dukan diyeti uygulanmaya başlandığında öncelikle protein ağırlıklı beslenilir daha sonra sebze diyetine geçilir. Kilo verilmeye başlandıkça amaca yaklaşma gerçekleşir. Amacına yaklaşan kişi için diyet kendini sebzeye bırakır. Kilo vermede önemli yere sahip olan Dukan diyetinin aşamaları şu şekildedir.



Atak Aşaması: Kilo vermede ilk evre olan atak aşamasında hızlı bir şekilde yağlar yakılmaya başlanır. Protein ağırlıklı beslenme ön plandadır. Öğünlere göre protein değerlendirilmesi yapıldığında kahvaltıda yumurta, öğle yemeğinde balık akşam yemeğindeyse biftek tüketilebilir. Protein bulunan diğer besinler arasında hindi eti, deniz ürünleri, derisi alınmış tavuk, yağsız peynir ve süt yer alır. Atak aşamasında tüketeceğiniz yulaf ekmeği her öğünde 2 çorba kaşığını geçmemelidir. Bitki çayları içilirken şeker kullanılmamalı ve 2 litreden az su içilmemelidir.

Seyir Aşaması: Kilo kaybettiğinizi fark edeceğiniz evredir. Yalnızca saf proteinin yanında sebze tüketimi gününde sınırsız oranda sebze yeme şansınız bulunuyor.

Konsolidasyon Aşaması: Diyetin üçüncü aşamasındaysa her gün sebze ve protein yiyebilirsiniz. Aynı zamanda meyve tüketebilirsiniz. Dukan diyetinin konsolidasyon aşamasında haftanın 1 ile 2 gününde karbonhidratlı besinler alabilirsiniz.

İstikrar Aşaması: Son evre olarak istikrar aşamasına geldiğinizde istediğiniz yemeklerde sınır olmadan tüketme şansınız oluyor. Dukan diyeti bu aşamada kilo vermeyi amaçlayan kişilere yalnızca haftanın Perşembe günleri protein tüketilmesini öneriyor. Diyetin ilk üç aşamasını eksiksiz yerine getirdiğinizde son aşama yalnızca verdiğiniz kiloları korumaya yönelik olmaktadır. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »