SON YAYINLAR
latest

Elma Sirkesi Diyeti İle Hızlı Kilo Verin



Elma sirkesi zayıflama yolları arasında son zamanlarda kullanılan bir ürün olsa da uzun yıllardır yaraların tedavisi, saç ve cilt bakımında kullanılan doğal ürünler arasında yer alıyor. Elma sirkesinin kan şekerinde dalgalanmayı önlemesi sonucunda açlık hissini azalttığı ve tokluk hissi yarattığı bilinmektedir. Bu da zayıflamada doğrudan etki göstermesini sağlıyor. 

Elma sirkesinin içerisinde bulundurduğu enzim, bitkisel asitler ve organik maddeler sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Zayıflama bakımından karşımıza çıkan yararıysa zararlı toksinleri vücuttan atması, metabolizma hızını arttırması ve ödem atımını kolaylaştırmasıdır. İçerisinde bulunan asit sayesinde kandaki yağlar erimekte, kolesterol gibi zararlı maddeler eritilmektedir. Zayıflamak amacıyla elma sirkesinin kürü yapılarak elma sirkesi diyeti uygulanır.

Elma Sirkesi Kürünün Hazırlanısı

2 tatlı kasıgı elma sirkesi bir bardak su ya da papatya çayı karışımıyla kür hazırlanır. İsteğe bağlı olarak bal ve sinameki tozu da karışıma eklenebilir. Sinameki tozunda dikkat edilmesi gereken konuysa içeriğinde şeker barındırmıyor olması gerektiğidir. Hazırlanan karışım öğünlerden yarım saat önce bir çağ bardağı olarak tüketilmelidir. Elma sirkesi diyeti tek başına yardımcınız olmaz. Zayıflamanın etkisini arttırmak amacıyla egzersiz ya da spor yapmaya da özen göstermelisiniz. Elma sirkesi diyetine ek olarak beslenmenize dikkat etmelisiniz. Bu sayede elma sirkesi diyeti ile kilo verme mümkün olacaktır.

Elma sirkesi kürü tokluk hissi yaratacaktır. Yemeklerden önce tüketilmesi sayesinde, fazla besin tüketme isteği azalır. Yemek arasında atıştırmalık tüketmeye alışkın biriyseniz, bu alışkanlığınızı yenmenizi sağlar. Kan şekerinde dalgalanmayı önlediğinden kısa sürede acıkma hissi ortadan kalkar. Yapılan araştırmalar sonrasında karbonhidrat ağırlıklı beslendiğinizde insülün hassasiyeti yüzde 19 ila yüzde 34 arasında arttırmaktadır. Böylece kan şekeri düşer. Bu sayede gün içinde fazla kalori almaya yönelmez ve kilo kaybı gerçekleşir. İçerisinde asit bulundurması nedeniyle, mide yapısında sorunların oluşmaması için suyla ya da papatya çayıyla tüketilmesi önerilir. Kullanılacak sirkenin ise filtre edilmemiş, organik sirke olmasına dikkat edilmelidir.

Elma sirkesi karışımıyla hazırlanan kür tüketimi ve yediğiniz besinlere dikkat edilmesi sayesinde düzenli uygulamayla 1 ayda 8 kilo vermeniz mümkün oluyor. Bir ay boyunca diyete ara vermeden devam edilmesi gerekir. Bu süre boyunca şeker, tuz, yağ ve beyaz unla yapılan gıdalardan uzak durduğunuzda kilo vermeniz mümkün oluyor. Elma sirkesi diyeti doğal zayıflama yöntemleri arasında en çok fayda göreceğiniz türdendir. Stresi azalmaya yardımcı olmasıyla stres nedeniyle kilo alma durumu da ortadan kalkar. 
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »