SON YAYINLAR
latest

3 Günde 500 Kalori Yakan Diyet Programı

Daha kaliteli bir yaşam sürebilmek ve fazla kilolarımızdan doğan sağlık problemlerinin önüne geçebilmek için diyet yapmamız gerekmektedir. Fakat tek başına bir diyet programı uygulamak yeterli olmayacaktır. Düzenli bir spor yapma alışkanlığı kazanmalıyız. Diyet ve spor kilo vermek için birbirini tamamlayan iki husustur. Birisi olmadan diğerini ne kadar düzenli yaparsanız yapın, hedefinize ulaşamaz, boşuna zamanınızı harcamış olursunuz. Kalori yaktıran diyet programı ile daha az kalorili yiyecekleri tüketerek, kısa süre içerisinde fazlalıklarınızdan kurtulmaya başlayabilirsiniz.


Açıklayacağımız diyet programını 3 gün kadar uyguladıktan sonra, uzun vadeli diyet programlarına geçiş yapabilirsiniz. En etkili ve kalıcı diyet, şüphesiz ki uzun vadeli ve kararlı olandır. Bu nedenle biz her ne kadar 3 günlük diyet programı versek de, siz bu 3 günün sonunda, uzun vadeli diyet programlarına geçiş yapmalısınız. Bahsettiğimiz diyet, özel bir güne sayılı günler kala uygulayabileceğiniz, vücudun toparlanmasına yardımcı nitelik taşımaktadır.

Gerek internette gezinirken, gerekse televizyonlarda rastladığımız çeşitli zayıflama ve kilo verme ürünleriyle karşı karşıya gelmekteyiz. Bu maddeler, belirli oranlarda kimyasallar içermekte olup, vücut için zararlıdır. En etkili zayıflama yöntemi spor yaparak bol kalori harcamaktır. Aynı zamanda düzenli bir uyku programınız olmalı, günde en az 2-2.5 litre kadar oda sıcaklığında su tüketmeli, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durmalı, hazır gıdaları evinize sokmamalısınız. Hızlı kilo verdiren diyet listesi, 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere 6 farklı öğünden oluşmaktadır. Bu diyet listesinde en önemli kriter, kahvaltınızda, gün boyu ayakta kalmanızı ve gerekli enerjiyi alabilmenizi sağlayacak gıdaların tüketilmesidir. Her ne olursa olsun, kahvaltıyı ihmal etmemeli ve akşam yemeklerinden sonra mutlaka spor yapmalısınız.

 

Kahvaltıda:
Kibrit büyüklüğüne eşdeğer doğal tereyağı, 2 dilim kepek ekmeği veya 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 bardak sıkma meyve suyu, 1 adet haşlanmış yumurta, 2 adet tuzsuz ve yağsız peynir.

Öğleden Önce:
2 dilim kuru kayısı veya 1 adet muz.

Öğlen:
Meyveli yoğurt, 1 porsiyon haşlanmış tavuk.

İkindi:
2 adet ceviz içi.

Akşam:
10 yemek kaşığı kadar sebze yemeği (yağsız veya zeytinyağlı olabilir) ya da eşdeğer oranda haşlanmış tavuk (eğer farklı bir yiyecek yemek isterseniz, 1 porsiyon brokoli), 1 bardak tuzsuz ayran.

Yatmadan Önce:
Yarım bardak ılık ballı süt veya 1 adet meyve tabağı.
Bu diyet programı 3 günde kilo verme hedefinde olanlar içindir. Uzun vadede bu diyet programını uygulamanız sağlığınız açısından zararlı olabilir. Akşam yemeklerinden sonra, tempolu koşu yapmanız önerilir. Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden önce 1'er bardak ılık su tüketmeniz, açlık hissinizi bastırır. Ayrıca metabolik faaliyetlerin daha iyi işlemesini sağlar.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »