SON YAYINLAR
latest

Burun Estetigi

Burun, hayatımızda işlevsel olarak önemli bir yer tutar. Nefes alma fonksiyonlarımızı gerçekleştirdiğimiz için burnun sağlıklı olması önemlidir. Estetiksel kaygıların yanı sıra sağlık problemi olan burnun sağlığına kavuşması burun estetiği ile sağlanabilmektedir. Aynı zamanda estetiksel kaygılar da giderilmektedir ve daha estetiksel bir burun görünümü elde edilebilmektedir. Burun estetiğinde; fonksiyon ve estetik bir bütün olarak ele alınmalı ve değerlendirilmelidir. Yani estetiksel kaygıların yanı sıra burnun sağlıklı olması da oldukça önemlidir.
Burun estetiği, burnunun şeklinden memnun kişilerin tercih ettiği burnun yeniden şekillendirme işlemidir. Burun estetiği, burun dikleştirilebilir, küçültülebilir, büyültülebilir ve burun ucu kaldırılabilir.

Burun estetiği, genellikle gene l anestezi ile hastane ortamında uygulanmaktadır. Ameliyat süresi hastanın durumuna göre değişmekle birlikte genel olarak 1-2 saat arası sürmektedir. Burun estetiği sonrası hastalar genellikle aynı gün içerisinde evlerine taburcu edilmektedirler. Hastalar operasyondan birkaç gün sonrasında ayağa kalkmakta ve doktorunun bilgi ve kontrolü dahilinde işlerine gidebilmektedirler.

Burun estetiği öncesi hasta ile doktorun karşılıklı konuşması ve planlama yapılması istenilen sonucun elde edilebilmesi açısından son derece önemlidir. Hastanın istekleri göz önünde bulundurularak yapılan planlamanın hastanın durumunun da göz önünde bulundurulması sonucunda karar verilmesi beklenir ve ona göre ameliyat aşamasına geçilir. Hastanın sağlık problemlerin olup olmaması yapılacak işlem açısından önemlidir. Tüm bu planlama aşaması sonrasında burun estetiği sonucunda hastayı tatmin edecek sonuçların elde edilmesi sağlanır ve yüz ile uyumlu estetik olduğu belli olmayacak düzeyde bir burun yapısı elde edebilmek mümkündür. Sonuç genel olarak hastayı tatmin edecek düzeyde olabilmektedir.

« ÖNCEKİ
SONRAKİ »