SON YAYINLAR
latest

Varis Belirtileri Nelerdir

Damar hastalıkları arasında yer alan ve toplumumuzda kadınlarda sıklıkla görülen varis tedavisi artık modern teknikler ile yapılabilmektedir. Varis başlangıcında olan ya da ülsere dönen varisin evresi ne olursa olsun kliniğimizde tedavisi mümkündür.
Üstelik ameliyatsız, narkozsuz ve neştersiz… Varis tedavisi ile ilgili bilgi vermeden önce bu hastalığı daha yakından tanımamıza sağlayacak olan belirtilerinden bahsetmek istiyoruz. Hastalığın ilk evresinden son evresine kadar gelişen belirtileri başlıklar altında toplayacaksak;

1. Bacaklarınızda alerjik bir reaksiyon olmadığı halde kaşınmalar oluyor ise varisleriniz ilk sinyali veriyor demektir.

2. Yürüyüşlerin ardından yorgunluk, bacaklarda ağrı ve yanma hissi varisin ileri bir boyut kazandığını gösterir.

3. Önceleri fark edilmeyen varisli damarlar bacaklarınızda her geçen gün belirginleşiyor ve mavi ya da mor rengi alıyor ise varis hastası olduğunuz tanısını kendiniz de koyabilirsiniz.

4. Bütün bu belirtilere rağmen varis tedavisi görmüyor ve gerekli önlemleri almıyor iseniz varis ülserine davetiye çıkarırsınız ki bu ayak bileklerinizde akıntı ve kanamaya neden olan yaralara sebep olur.

5. Bir kaşıntı ile başlayıp sonunda bacaklarda yaralara neden olan varis asla hafife alınmaması gereken bir vakadır. Varis tedavisinde aklınıza ilk gelen şey eski usul ameliyatlar.

Fakat teknolojik gelişme ve çağdaş tıbbın sayesinde varis tedavisinin tek çaresi artık ameliyat değil. Bundan 23 yıl önce ameliyatsız varis tedavisi kavramını hayata geçiren ve uygulayan MedicalArt kliniğimizde bu hastalığınızdan birkaç seans ile kurtulabilirsiniz.

Köpük (Skleroterapi) İle Varis Tedavisi

Varis tedavisinde en modern teknik Skleroterapi olarak kabul edilen köpük (skleroterapi) kliniğimiz doktorları tarafından başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Skleroterapi tekniğinde damarlara enjektör ile gönderilen sklerozan maddesi etkendir. Bu teknik genellikle deri yüzeyinin üstüne çıkmış belirgin varislerde kullanılır. İğne yardımı ile damarlarınıza gönderilen sklerozan bacaklarınızda anında etki eder ve mavi ya da mor renkte olan damarlar kaybolmaya başlar. Varisli damarlarınızın yoğunluğuna göre değişen seans sayısı uygun ödeme imkanları ile sizlere sunulur. Detaylı bilgi ve randevu için kliniğimize müracaat edebilirsiniz.

Varis Çorabı Ne İşe Yarar?

Varis çorabını toplumumuzda bilmeyen yoktur diyebiliriz. Annelerimizin varis ağrılarını dindirmek için kullandıkları bu çorapların tedaviye verdikleri desteği elbette yadsıyamayız. Fakat toplumumuzda oluşan şu yanlış algıyı de değiştirmek istiyoruz. Varis çorapları vakanın vücudunuzda meydana getirdiği reaksiyonları engellemede ve acınızı hafifletmede etkisi olabilir. Ancak varisi iyileştirmek yani hastalığa son vermek gibi bir etkisi kesinlikle yoktur. Varis çorabı bizlerin de tedaviden sonra belirli aralıklar ile kullanmanızı önerdiğimiz bir üründür ama tedavi olarak algısının yıkılmasını önemle rica ediyoruz.
« ÖNCEKİ
SONRAKİ »